tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Nova web platforma za potresno inženjerstvo

11 godina s Vama!

Nova web platforma za potresno inženjerstvo

Foto: Vjekoslav Skledar
Otvorena službena web stranica za sve građane pogođene potresom

U rad je puštena web stranica pod nazivom HRVATSKI CENTAR ZA POTRESNO INŽENJERSTVO (HCPI), na kojoj građani pogođeni potresom mogu pronaći detaljne upute i odgovore na pitanja.

 

Veliku pomoć u ovome pruža SRCE čiji IT stručnjaci ubrzano rade kako bi unaprijedili postupak.

 

Na stranici je postavljena statistika pregledanih zgrada koja se svakoga dana ažurira, tako da građani mogu vidjeti koliko je do sada zgrada pregledano i koliko ih je dobilo, crvenu, žutu ili zelenu oznaku.

 

HCPI je objavio upute koje smatra da je potrebno napraviti u budućnosti. Razmatra se o modelu koji ima tri faze - prva bi bila procjena useljivosti, dok bi se kod druge faze već radile detaljnije analize kako bi se moglo pristupiti trećoj fazi -obnovi. 

 

Zahvaljujući angažmanu prof.dr.sc. Josipa Atalića, glavnog koordinatora timova za brzi pregled građevina na terenu je 500 inženjera koji u koordinaciji s Uredom za hitna stanja nesebično pomažu građanima Zagreba i odrađuju lavovski posao u ovim teškim trenutcima. Do sada je pregledano 6.500 građevina, a zaprimljeno je oko 25.000 zahtjeva. Izniman posao tek slijedi!

 

Web stranica je dostupna na: https://www.hcpi.hr/

Publisher:
gradimozadar.hr