tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Modularna kuća prilagođena osobama smanjenih sposobnosti

11 godina s Vama!

Modularna kuća prilagođena osobama smanjenih sposobnosti

Foto: ESTUDIO13
Modularnost prilagođena osobama smanjenih fizičkih, slušnih i intelektualnih sposobnosti

Arhitekt Gabriel Fabra Pérez u suradnji sa Estudio13arquitectos projektirao je kuću koja je osvojila treće mjesto na natječaju za prilagođen modularni dom. Svrha natječaja bila je kreirati kuću, koja je prilagođena osobama  slabijih fizičkih, slušnih i intelektualnih sposobnosti. U skladu s potrebom ovaj dom mora biti fleksibilan kako bi se mogao premiještati, te mora biti sagrađen sistemom modularne gradnje te montažnim sistemom betonskih ploča.

 

Casa-modular_interior_Medium Modularna kuća prilagođena osobama smanjenih sposobnosti

 

Osim fantastične prilike da surađujem na natječaju ovakve vrste , imao sam priliku zabaviti se projektom i kreirati sliku okruženja igrajući se renderiranjem. – kazao je autor projekta Fabra Pérez

 

Casa-modular_calle_Medium Modularna kuća prilagođena osobama smanjenih sposobnosti

 

Ova funkcionalna kuća osmišljena je kao prizemnica u kojoj sve prostorije gravitiraju glavnom prostoru kuće.  

 

Područje korištenja dijeli prostor na dnevni i noćni smještaj svih prostorija. Modulacija 4x4m omogućava izgradnju kuća od 4 do 12 modula. Jedna od glavnih vrlina ovog sustava je njegova brza izgradnja i njegova sposobnost da bez većih poteškoća ostavlja mogućnost proširenja. Zajednički prostor obrubljen je s dva velika četiri metarska prozora (što maksimalno dopušta MH SUSTAV) i postaje ekstenzija vanjskog prostora povezivanjem prednjeg i stražnjeg vrta. Projekt dozvoljava pet raličitih veličina kuće, ovisno o broju pridruženih modula osmišljene su kuće XS, S, M, L, XL. Kuća je prilagođena za sve vrste smanjenih fizičkih, psihičkih i senzornih sposobnosti.

 

Estudio13_Casa-M-Esquemas_Medium Modularna kuća prilagođena osobama smanjenih sposobnosti

 

Estudio13_CasaM-Modular-Home-Adapta-Planta Modularna kuća prilagođena osobama smanjenih sposobnosti

Publisher:
gradimozadar.hr