tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Noći arhitekture uz Alfreda Brillembourga i Hansa Ibelingsa

11 godina s Vama!

Noći arhitekture uz Alfreda Brillembourga i Hansa Ibelingsa

Foto: Noći arhitekture
Tim Dana arhitekture Sarajevo je za ovu godinu pripremio nešto drukčiji format festivala, prilagodivši se novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19 virusa.

SLJEDEĆE PREDAVANJE ODRŽAVA SE 18.6. S POČETKOM U 20H

Ekipa mladih arhitekata/ica je odlučila preuzeti već poznati format Noći arhitekture, seriju manjih događaja dobro poznatu sarajevskoj publici, s tim da za 2020. godinu Noći arhitekture [+] publika može pratiti online putem platforme Zoom.

 

Prve Noći arhitekture [+] 2020-travanj [online] x WTF2020?! su imale regionalni karakter i održane su krajem mjeseca travnja, o čemu smo pisali ovdje. Bila je to online diskusija o prethodnim temama Dana arhitekture te njihovoj relevantnosti u današnjem kontekstu: Kontinuirani interijer [DA2017], Prostor slobode [DA2018] i Preispitivanje paradigmi [DA2019]. Diskusiju između prethodnih kuratora Dana arhitekture, Idisa Turata (Hrvatska), Dinka Peračića (Hrvatska) i Deana Laha (Slovenija) je pratilo preko 450 ljudi iz 18 zemalja svijeta. 

 

 

Druge Noći arhitekture [+] 2020-lipanj [online] x WTF2020?! su pripremljene u nešto ambicioznijem formatu serije predavanja pod nazivom SPACE FORCED! Kroz tri online predavanja Noći arhitekture [+] će ugostiti poznata arhitektonska imena, a sve pod kuratorskim vodstvom Francesco Degl’Innocentija (Italija/Nizozemska), kuratora Dana arhitekture 2020/2021 i urednika časopisa VOLUME: “Sa SPACE FORCED! serijom predavanja nadamo se istražiti budućnost u novom svemiru mogućnosti. Prostor nas treba! [Space needs us!]” 

 

Prva epizoda SPACE FORCED! serije [01] RADICAL CITIES je zakazana za 18.06. (četvrtak) u 20:00. Publika će imati priliku slušati izlaganje Alfreda Brillembourga (Venecuela/SAD) iz Urban-Think Tanka i Hansa Ibelingsa (Holandija/Kanada) iz The Architecture Observer. Dvojica arhitekata i predavača prijašnjih Dana arhitekture, zajedno sa Francescom, prodiskutirati će nekoliko tema, stavljajući u fokus film koji će biti prikazan prije diskusije. Radi se o kratkom dokumentarnom filmu TORRE DAVID, snimljenom 2014. godine, koji je dio tadašnjeg istraživanja, izložbe i knjige Urban-Think Tanka. Scenarij za dokumentarac je radio Alfredo Brillembourg, a režiju i produkciju Markus Kneer (Švicarska) i Daniel Schwartz (SAD) kojeg je sarajevska publika mogla slušati u izadnju Noći arhitekture održanom u ožujku u Meeting Pointu. 

 

Druga epizoda SPACE FORCED! serije [02] THE LOW-TOUCH ECONOMY u diskusiju postavlja arhitekta i servise designera te se dotiče pitanja redizajna servisa/usluga u skladu sa novim regulativama nastalim uslijed pandemije, dok je treća epizoda [03] EXTREME RESILIENCE osmišljena kao svojevrsni clash of the titans. Datumi obje epizode će biti naknadno objavljeni, dok čitav serijal publika može pratiti registracijom na Zoom link: (SPACE FORCED! Službeni jezik je engleski).

 

Do kraja 2020. Godine, Dani/Noći arhitekture organiziraju još tri događaja koja bi se osim putem online streama, trebali održati i live u skladu sa novim pravilima o okupljanju u javnom (zatvorenom) prostoru. Za sve aktivnosti Dana arhitekture pratite @daniarhitekture (instagram) i @dani.arhitekture (facebook) i www.daniarhitekture.ba

 

Publisher:
gradimozadar.hr