gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
Kvalitetna komunikacija ključ je uspjeha na gradilištu

Foto: PlanRadar
Na svakom se gradilištu pojavljuju problemi u procesu izvedbe radova, a kako biste te probleme sveli na minimum rješenje leži u kvalitetnoj komunikaciji

Svaki arhitekt, projektant, građevinski stručnjak i svaka graditeljska tvrtka upoznati su s problemom pravovremene i jasne komunikacije na gradilištu.

 

Ukoliko recimo dimenzije otvora za vrata nisu dovoljne širine za prolazak invalidskih kolica, majstor će s jedne strane taj problem morati prenijeti i o njemu raspraviti s projektantima, a projektant će morati izvršiti potrebne korekcije te ih objasniti graditeljima.

 

iStock Kvalitetna komunikacija ključ je uspjeha na gradilištu

 

Probleme između projektanata i članova tima na gradilištu možete riješiti uz pomoć svakodnevnih rutinskih zadataka putem softwarea PlanRadar.


STRUKTURNA OŠTEĆENJA ZBOG NETOČNIH INFORMACIJA

 

Tijekom različitih faza izgradnje, u svakom segmentu posla pojavit će se različiti nedostatci. U navedenom slučaju, izvođač je prepoznao da otvor za vrata nije dovoljne širine za prolazak invalidskih kolica. U tom trenutku on će morati obavijestiti projektanta da u građevinskom projektu postoji problem nastao temeljem njegova projektiranja. Najčešće će informaciju prenjeti putem telefonskog poziva te mu opisati problem. Možda će na taj način navesti kriva vrata ili će se krivo razumijeti oko dimenzija…

 

Kako projektant mora izraditi novi nacrt koristeći informacije koje mu je prenio majstor, a najčešće pritom nema vremena za posjet gradilištu, niti graditelji imaju vremena čekati da arhitekt dođe zbog strogih rokova projekta, stvara se jaz između provedbe projekta i pružanja prave dokumentacije, a što se može izbjeći uporabom pravog softwarea za graditeljstvo.

 

U slučaju nesporazuma ili netočnih informacija, projektanti će izraditi nacrt koji sadrži pogrešne podatke, kojemu nedostaju određeni dokumenti i/ili detalji te nedostaje kontrole, što znači da će graditeljsko poduzeće zaprimiti pogrešne nacrte.

 

Ako u tom slučaju izgradnja pođe po zlu, to će neminovno dovesti do strukturnih oštećenja što podrazumijeva kašnjenje projekta, porast troškova, upravljanje promjenama u jednoj od najosporavanijih industrija – građevinarstvu.

 

U tom trenutku na scenu stupa PlanRadar. Problemi nestaju jer PlanRadarovo rješenje svakom sudioniku pomaže unaprijediti vlastite radne procese uporabom bolje, brže i kompletne komunikacijske platforme. Ova programska oprema nudi sve mogućnosti i alate potrebne za integrirano upravljanje projektom i dokumentacijom.

 

Još više informacija o temi potražite ovdje

 

Pratite PlanRadar na FacebookuLinkedInu i Twitteru kako biste bili obaviješteni o novostima!

Publisher:
gradimozadar.hr