tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 SPACE FORCED! - online predavanje o arhitekturi

11 godina s Vama!

SPACE FORCED! - online predavanje o arhitekturi

Druge online Noći arhitekture [+] 2020-LIPANJ [online] x WTF2020?! su u tijeku.

Već ovog četvrtka, 26.5. u 19:00 online publika će imati priliku slušati drugo od ukupno tri predavanja koja će objediniti seriiju predavanja o arhitekturi SPACE FORCED! U najnovijem predavanju, pod nazivom NEW ALLIANCES-THE ARCHITECTURE OF SERVICES, publika će imati priliku slušati predavače iz BOARD OF INNOVATION (https://boardofinnovation.com) i DARK MATTER LABS (https://darkmatterlabs.org). Kako bi prisustvovali online događaju, potrebno se registrirati na platformu

 

Zoom putem linka

 

Prva epizoda RADICAL CITIES je održana u online streamu 18.6., a publika je mogla gledati 25-minutni arhitektonski dokumentarac TORRE DAVID (2014), koji je nastao u produkciji Urban-Think Tanka. Nakon filma uslijedio je razgovor između Alfredo Brillembourga (Urban-Think Tank) i Hans Ibelingsa (The Architectural Observer), sve pod kuratorskim vodstvom Francesco Degl’Innocentija (Volume magazine) koji je ujedno ikurator Dana arhitekture 2020/2:“Sa SPACE FORCED! serijom predavanja nadamo se istražiti budućnost u novom svemiru mogućnosti. Prostor nas treba! [Space needs us!]”

 

Tim Dana arhitekture Sarajevo je za ovu godinu pripremio nešto drugačiji format festivala, prilagodivši se novonastaloj situaciji prouzrokovanoj pandemijom COVID-19 virusa. Ekipa mladih arhitekata/ica je odlučila preuzeti već poznati format Noći arhitekture, seriju manjih događaja dobro poznatu sarajevskoj publici, s tim da za 2020. godinu Noći arhitekture [+] publikaiz cijelog svijeta može prati online putem platforme Zoom. Prve Noći arhitekture [+] 2020-TRAVANJ [online] x WTF2020?! bile su regionalnog karaktera te su se održale krajem mjeseca travnja. Bila je to online diskusija o prethodnim temama Dana arhitekture te njihovoj relevantnosti u današnjem kontekstu: Kontinuirani interijer [DA2017], Prostor slobode [DA2018] i Preispitivanje paradigmi [DA2019].

 

Diskusiju između prethodnih kuratora Dana arhitekture, Idisa Turata (Hrvatska), Dinka Peračića (Hrvatska) i Deana Laha (Slovenija) je pratilo preko 450 ljudi iz 18 zemalja svijeta.

 

Do kraja 2020. Godine, Dani/Noći arhitekture planiraju još 3 događaja koja bi se osim online streama, trebaala održati i u live varijanti u skladu sa novim pravilima o okupljanju u javnom (zatvorenom) prostoru.

 

Za sve aktivnosti Dana arhitekture pratite @daniarhitekture (instagram) i @dani.arhitekture (facebook) i www.daniarhitekture.ba .

Publisher:
gradimozadar.hr