tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 NZEB Roadshow - dođite, pogledajte, pitajte!

11 godina s Vama!

NZEB Roadshow - dođite, pogledajte, pitajte!

Foto: nzebroadshow.eu
SAZNAJTE NA LICU MJESTA ŠTO SU TO GOTOVO NULA ENERGETSKE ZGRADE – U VAŠEM GRADU, NA VAŠIM ULICAMA.

Novi Obzor 2020 projekt “The NZEB Roadshow” usmjeren je na širenje te razmjenu znanja i iskustava uz zgrade gotovo nulte energije (NZEB).

 

Projekt „The NZEB Roadshow“ ima za cilj okupiti opću i stručnu javnost, djelatnike javne uprave te proizvođače materijala i sustava radi širenja znanja i iskustava vezanih uz zgrade gotovo nulte energije (NZEB). Pojam NZEB zgrade će se kroz projekt približiti svim zainteresiranim investitorima, projektantima, radnicima, učenicima srednjih strukovnih škola, studentima, itd.

 

Projekt „The NZEB Roadshow“ organizira marketinške i komunikacijske kampanje na nacionalnoj razini u 5 europskih zemalja. Ove komunikacijske kampanje biti će fokusirane oko NZEB dana koji će se organizirati u 3 do 5 odabranih gradova u svakoj uključenoj zemlji.

 

nzeb5 NZEB Roadshow - dođite, pogledajte, pitajte!

 

NZEB dani sastojat će se od mnoštva događanja:

  • promocije građevinskih proizvoda
  • praktičnih demonstracija i tečajeva za projektante i građevinske radnike (uz uključivanje VR i AR rješenja)
  • informativnih sesija i besplatnih konzultacije za građane koji su aktivni na tržištu nekretnina
  • treninge na licu mjesta kod obnavljanja javnih zgrada

  

nzeb2 NZEB Roadshow - dođite, pogledajte, pitajte!

 

Kao središnja točka događaja u Republici Hrvatskoj, izgraditi će se “MUZA”, mobilna NZEB kuća koja će služiti kao informativni i pokazni centar za podizanje svijesti o prednostima i specifičnostima NZEB-a i stvorit će potrebne preduvjete za učinkovitu komunikaciju među dionicima.

 

Vizija je da ovakva mobilna kuća ponudi stvarno iskustvo NZEB zgrade te će biti opremljena svim potrebnim tehnologijama za pružanje cjelovitih informacija o procesima relevantnim za izvedbu zgrade u smislu udobnosti, parametre kvalitete unutarnjeg zraka i potrošnju energije.

 

Projektiranje i izgradnja NZEB-a je postala zakonska obaveza, no pitanja koja se pojavljuju u javnosti često ostaju neodgovorena. Pitanja poput: Što je to NZEB? O čemu je zapravo riječ? Što korisnik zgrade dobiva NZEB-om? Kakav je osjećaj boraviti u NZEB zgradi? Kako odabrati građevinske materijale i tehničke sustave koji će međusobnom interakcijom osigurati najoptimalniju ugodnost unutarnjeg prostora i energetsko ponašanje zgrade?

 

 nzeb1 NZEB Roadshow - dođite, pogledajte, pitajte!

Odgovore na ova pitanja, ali i mnoga druga, ćete moći dobiti kroz projekt “The NZEB Roadshow” i to uživo na ulicama Vašeg grada!

 

Zaključno, „The NZEB Roadshow“ će unaprijediti trenutne napore na promicanju NZEB-a kroz približavanje dionicima, naročito općoj javnosti, ali i profesionalnoj javnosti (projektantima, nadzornim inženjerima, tvrtkama i obrtima, radnicima) te uz snažna medijska partnerstva.

 

Za više informacija o projektu, trenutnim aktivnostima i terminima planiranih kampanja, posjetite internet stranicu nzebroadshow.eu te pratite novosti na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

 

Projekt traje 1. lipnja 2020. – 30. studenog 2022. i financira se iz programa Europske Unije Obzor 2020 za istraživanje i inovacije upravljan od strane Europske agencije za mala i srednja poduzeća (EASME). 

 

image001 NZEB Roadshow - dođite, pogledajte, pitajte!

 

Publisher:
gradimozadar.hr