tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 DA! 6. Festival arhitekture i dizajna u online izdanju
DA! 6. Festival arhitekture i dizajna u online izdanju

Foto: DA!
Nadolazeći 6. DA! Festival koji organiziraju studenti arhitekture i dizajna Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, ovaj će se put održati u duhu vremena i prilika koje nas okružuju – u online formatu.

Nadolazeći 6. DA! Festival počinje 15. siječnja, a trajat će sve do 24. siječnja. U tih 10 dana DA! će ugostiti mnogobrojne zanimljive predavače, nekoliko radionica, a već tradicionalna izložba studentskih radova iz područja arhitekture i urbanizma, dizajna i umjetnosti održat će se u tih 10ak dana na webu DA! Festivala.

 

Pristup predavanjima i izložbi, kao i ranijih godina, slobodan je. Možda nećete morati prošetati do Kačićeve 26, već na svojem računalu ili mobitelu imati instaliranu Zoom aplikaciju, ali duh festivala i zanimljiva i korisna predavanja neće se promijeniti.

 

Tako ove godine DA! ugošćuje mnogobrojne poznate arhitekte, dizajnere, umjetnike, marketing stručnjake i sve one koji na bilo koji način mogu pokazati mladim ljudima kako i na koji način djeluju i funkcioniraju u današnjem često zahtjevnom društvu. Predavanja će se održati uglavnom u večernjim terminima, što će odgovarati studentima i svima zainteresiranima da nesmetano prate ovogodišnja festivalska događanja.

 

Na sam dan otvorenja predavanje novog, interaktivnog formata, održat će poznati hrvatski arhitekt Idis Turato. Vikend 16. i 17. siječnja obilježit će radionica Filipa Pacaka iz područja self-brandinga i marketinga, a zatim i predavanja fotografkinje Glorije Lizde, plesačkog dvojca i marketinških stručnjaka Antee Franjić i Marka Mrkića, poznate zagrebačke i svjetske umjetnice OKO, te modne dizajnerice Lorete Gudelj.

 

Radni tjedan festivala počet će s predavanjima dizajnera Ivice Mitrovića i Denisa Butorca, a u utorak 19. siječnja predavanje će održati riječka arhitektica Ida Križaj Leko i mladi arhitekt Filip Pračić. U srijedu, 20. siječnja, moći će se pratiti predavanja Hane Tintor i fotografkinje Mare Milin, a u četvrtak arhitekta i dizajnera svjetla Deana Skire. Davor Bruketa iz dizajnerskog koletiva Bruketa&Žinić&Grey održat će predavanje 22. siječnja, u petak.

 

Vikend zatvaranja obilježit će predavanja Nikole Bojića te arhitektonskog kolektiva Abnormal, radionice arhitekata Veljka i Ane Armano Linta.

 

Tonči Čerina, Luka Krstulović, Dorja Benussi, Lana Cavar, Ana Škegro, Klasja Habjan i Zita Nakić, Loreta Gudelj, Mare Milin – imena poznata na hrvatskoj kulturnoj sceni – članovi su stručnog žirija koji će na dan zatvaranja festivala, 24. siječnja, proglasiti najbolje radove iz svakog područja. Nagrađeni radovi izložit će se u otvorenoj galeriji Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 

Još zanimljivih imena pojavit će se na rasporedu festivala, zato pratite web, Instagram i Facebook stranicu festivala, gdje će organizacijska ekipa objavljivati još informacija i zanimljivosti o festivalu! Vidimo se!

Publisher:
gradimozadar.hr