tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Hrvatska inovacija – pročistač zraka dokazane kvalitete

11 godina s Vama!

Hrvatska inovacija – pročistač zraka dokazane kvalitete

Čist zrak za bolje zdravlje i veću sigurnost boravka u zatvorenim prostorima.

Kako u zatvorenom provodimo najviše vremena, a u zimskim mjesecima su pritom prozori uglavnom zatvoreni te većina kuća/zgrada ne posjeduje ventilaciju, postavlja se pitanje kakva je kvaliteta zraka u našim uredima/domovima/javnim ustanovama?

 

Ipak, ovdje nećemo riješiti problem fasade, prozora ili ventilacije već nečistoće zraka. Naime, upravo je hrvatska tvrtka proizvela proizvod čija je djelotvornost u pročišćavanju zraka potvrđena brojnim svjetskim nagradama i certifikatima poput one za najbolju inovaciju Europe 2018. i najbolju svjetsku inovaciju 2019.

 

IFIA - Svjetska Federacija Inovatora je u Lipnju 2020. iTHERAPY® nagradila zlatom kao inovaciju koja je za vrijeme pandemije dokazano doprinijela globalnoj borbi protiv virusa.

 

Inga_Kovai_Sindik Hrvatska inovacija – pročistač zraka dokazane kvalitete

Inovatorica Inga Kovačić Sindik

 

iTHERAPY® osigurava ugodan i čist zrak u zatvorenom prostoru, a osim što podiže kvalitetu zraka u prostoru, također otklanja i alergene te reducira viruse.

 

Radi se o uređaju koji uspješno obavlja svoj posao uz pomoć 11 integriranih tehnologija. S lijeve, desne i donje strane uređaj usisava zrak koji prolazi kroz filtraciju od pet stupnjeva, a radi se o patentu tvrtke Kristalna Ideja d.o.o. , nadalje reducira viruse i bakterije putem UV lampe koja je u zatvorenom kućištu i sigurna za naš okoliš i ljude. Što je najbitnije radi dok smo mi u prostoru.

 

Uređaj nas također putem LED ekrana obavještava o kvaliteti zraka, dok je filtere potrebno mijenjati svakih 1500 sati rada.

 

Kapacitet rada jednog uređaja je pročišćavanje prostora površine 60 m², a osim što se jednostavno ugrađuje, lijepog je dizajna te posjeduje  jednostavno sučelje za korisnike.

 

Uređaj svojim radom tijekom jednog mjeseca potroši oko 8,5 W ili 6,5 kuna mjesečno.

 

„Kontinuiranim radom iTHERAPY® znatno smanjuje mogućnost širenja infekcija, naime za vrijeme boravka korisnika u prostoru detektira i uklanja mikroorganizme i nečistoće iz zraka –  a ujedno je izrazito učinkovit u filtraciji te osigurava kvalitetniji i čišći zraka bez mikroorganizama“.- pojašnjavaju iz tvrtke Kristalna ideja d.o.o..

 

prociscavanje Hrvatska inovacija – pročistač zraka dokazane kvalitete

 

iTHERAPY® je najnagrađivaniji hrvatski proizvod na svijetu za pročišćavanje zraka. Njegova patentirana tehnologija nudi cjelovito rješenje u pogledu kvalitete zraka u zatvorenom prostoru.

 

Sve je počelo tako što je tvrtka Kristalna Ideja započela istraživanja za inovaciju još 2013. godine te je 2018. godine na tržište izbacila proizvod iTHERAPY®.

 

Zanimljivo je to da korisnici potvrđuju povećanje radne učinkovitosti i fokusa (bolje rezultate rada), čišći zrak bez mikroorganizama i alergena, povećanje općenitog raspoloženja i imuniteta i nestanak profesionalnih oboljenja uzrokovanih lošom kvalitetom unutrašnjeg zraka.

 

Dokazana je učinkovitost na brojnim javnim mjestima poput ministarstva kulture, bolnica, ordinacija, fakulteta, škola, vrtića, knjigovodstvenih ureda, udruga itd.

 

Osvojene nagrade i certifikati:

  • 2018. medalja + Saudi Arabia King Abdulaziz University – posebno priznanje za doprinos u razvoju tehnologije pročišćavanja zraka,
  • 2018. IENA Nurnberg gold + Grand Prix za Najbolju Europsku Inovatoricu ,
  • 2018. EC – Ready2Go – uvrštavanje među top 12 europskih inovativnih kompanija
  • 2019. EU Parlament Strasbourg – Visionaires that shaped Europe
  • 2019. IIFME Kuwait – zlato,
  • 2019. ISIF Istanbul gold + WIPO award za Najbolju Svjetsku Inovaciju
  • 2020. ARCA Zagreb- GRAND PRIX za najbolju inovaciju
  • 2020. IFIA - zlato na globalnom natjecanju " Inventions VS Corona "
  • Certifikati: NZJZ Andrija Štampar, JSH HAMILTON, CE i ROHS.

 

Nagrade Hrvatska inovacija – pročistač zraka dokazane kvalitete

 

„Povratne informacije koje smo dobili od strane naših klijenata su takve da nas preporučuju dalje svojim poznanicima, prijateljima. Povjerenjem vrijednih klijenata zajedno potičemo hrvatsko gospodarstvo da krene naprijed te tvrtke ne ostanu zatvorene već da napravimo sve što je u našim mogućnostima da se zaštitimo.“- pojašnjavaju predstavnici tvrtke Kristalna Ideja d.o.o.

 

Uređaj se može kupiti na 24 rate po cijeni od 150 kn, na 12 mjeseci po 285 (5% popusta) i jednokratnim plaćanjem 3240 (10% popusta). 2 godine garancije. Akcija „Jamstvo“ traje do 16. veljače gdje se dobiva dodatna godina jamstva za nove klijente Kristalne Ideje d.o.o.

 

Tvrtka Kristalna Ideja d.o.o. u potrazi je za distributerima za strana tržišta.

Publisher:
gradimozadar.hr