tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Hrvatska montažna gradnja

11 godina s Vama!

Hrvatska montažna gradnja

Na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, domaće tvrtke koje se bave montažnom gradnjom predstavile su svoje proizvode projektantima kako bi ih upoznali sa svim prednostima i specifičnostima montažne gradnje.

Potpredsjednica HGK za graditeljstvo promet i veze Mirjana Čagalj rekla je kako HGK godinama promovira i potiče kupovinu domaćih proizvoda, a obnova od potresa idealna je šansa za jačanje hrvatskoga gospodarstva ugradnjom hrvatskih proizvoda. „Arhitekti će već za nekoliko dana izaći s prijedlozima tipskih kuća, a nakon toga će proizvođači montažnih objekata dati svoje ponude“, najavila je Čagalj i dodala kako su montažne kuće adekvatniji izbor za Banovinu jer obnova mora biti brza i efikasna i ideja je rasteretiti one koji se bave klasičnom gradnjom jer će oni obnavljati stanove. 

 

Predavanje Hrvatska montažna gradnja

 

Svoje je proizvode i reference predstavilo 16 tvrtki: Jedinstvo Krapina, Domprojekt, Arkada interijeri, Tremak, O.T.K. Tehnoplast profili, Concept ing, Domusplus, T.C. Požgaj, Euromodul, Alu-forma, Lamel D&G grupa, Beton Lučko, Stenavert, Radmans Building Services.

 

Lamel_gradnja Hrvatska montažna gradnja

Lamel gradnja

 

LAMEL D&G GRUPA d.o.o., obiteljska je tvrtka s proizvodnom halom veličine 1500m2 i vanjskog prostora od 4000m2 smještenom u Sisku. Trenutačni kapacitet s partnerima je 100-150 manjih kuća godišnje. 

 

Domprojekt Hrvatska montažna gradnja

Domprojekt

 

Domprojekt je tvrtka osnovana 1984. god., a 1993. god. započinje proizvodnju montažnih kuća, te gradi tipske kuće kao i one individualno projektirane.

 

Tehnoplast_profili Hrvatska montažna gradnja

Tehnoplast profili

 

TEHNOPLAST PROFILI razvili su tehnologiju gradnje na industrijski način. Radi se o posve novom načinu sustava gradnje zgrada gotovo nulte energij. Koncept proizvodnje zasnovan je na automobilskoj, odnosno IT industriji. Čitav proces odvija se u tvornici u kontroliranim uvjetima. Tehnoplast Profili dugi niz godina razvijaju sve elemente zgrada, od panta do gotove zgrade, a isto tako i svu potrebnu tehnologiju, alate i strojeve potrebne za proizvodnju istih.

 

 

Trex Hrvatska montažna gradnja

Trex

Trex Living System, tvrtka osnovana 2002. godine s proizvodnim pogobnima u mjestu Turčišće (Hrvatska) i Sombor (Srbija) proizvodi pametne niskoenergetske modularne kuće. Modul kao građevna jedinica.

 

Radmans Hrvatska montažna gradnja

RBS

 

RADMAN’S BUILDING SERVICES D.O.O., kao osnovni konstruktivni materijal kuće koristi drvo. Pruža mogućnost gradnje predgotovljenim modulima, djelomično predgotovljenim elementima te izgradnjom na mjestu. Dvije vrste temeljenja, na armirano betonsku ploču ili postavljanjem na utemeljene betonske stupove ili zidove.

 

Pogaj Hrvatska montažna gradnja

Požgaj grupa

 

POŽGAJ GRUPA je jedan od najznačajnijih subjekata hrvatske drvne industrije, čija tradicija seže unatrag 40 i više godina. U 6 pogona na 4 lokacije diljem Hrvatske zapošljavaju oko 500 djelatnika. Više od 90% proizvoda izvoze na tržišta diljem Europe i svijeta. Drvene kuće Azelija brend su u vlasništvu Požgaj Grupe. Brend Azelija postoji već 20 godina, a u tom razdoblju izgrađeno je preko 500 drvenih objekata – drvenih kuća, terasa i Oaza. Na parceli površine 10.000 m2, u «obrtničkoj zoni» Otočca, nalazi se proizvodni pogon s pomoćnim objektima u službi skladištenja sirovine i gotovih građevinskih elemenata.

 

Euromodul_tipska_kua_Petrinja Hrvatska montažna gradnja

Euromodul

 

Euromodul - Osnova modularne gradnje je „ČELIČNI KAVEZ” te garantira otpornost na seizmičke aktivnosti ( A+).

 

Beton_luko Hrvatska montažna gradnja

Betonlučko

 

Predgotovljene armiranobetonske kuće proizvodi tvrtka „Beton-Lučko”d.o.o. Predgotovljeni elementi se proizvode u tvornici u kontroliranim uvjetima, čime je osigurana kvaliteta izvedbe uz certificirani sustav kontrole tvorničke proizvodnje betona te kontrole tvorničke proizvodnje predgotovljenih betonskih elemenata.

 

JEDINSTVO Hrvatska montažna gradnja

Jedinstvo Krapina

 

JEDINSTVO KRAPINA d.o.o sa 70 godina tradicije u montažnoj izgradnji. Modularni objekti sastoje se od čelične rešetkaste konstrukcije i drvene nosive ploče. Pogon proizvodnje modularnih objekata smjestio se u novoj hali izgrađenoj 2020. godine površina cca 4.000 m².

 

OTK Hrvatska montažna gradnja

O.T.K.

 

O.T.K d.o.o., proizvodi montažne kuće od betona i kastavskog kamena sivca.

 

Domusplus Hrvatska montažna gradnja

Domusplus

 

DOMUSPLUS - Proizvodnja, transport i montaža svih konstruktivnih elemenata (vanjski i pregradni zidovi, stropni paneli, krovni nosači).

 

Moduleform Hrvatska montažna gradnja

Moduleform

 

ALU-FORMA d.o.o. je poduzeće osnovano 1987. Godine, koje broji 50 djelatnika. Proizvodni pogon nalazi se u Krapini veličine 8.000 m2 i opremljen je automatiziranim linijama za proizvodnju konstrukcija i fasada. Proizvod Moduleform sastavljen je od nosivih sklopova i elemenata konstrukcije modularne jedinice prema nacrtima i statičkom proračunu prilagođenom projektu. Svi elementi izvode se od čeličnih profila.

 

Concept-ing Hrvatska montažna gradnja

Concept-ing

 

arkada_interijeri Hrvatska montažna gradnja

 Arkada interijeri 

 

Arkada interijeri grade montažne kuće čiji je glavni konstruktivni element drvo, a karakteristike su suha, kvalitetna, obnovljiva gradnja bez kemijske zaštite.

 

Izvor: HGK

 

Publisher:
gradimozadar.hr