tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Higijena u javnim sanitarnim prostorima

11 godina s Vama!

Higijena u javnim sanitarnim prostorima

Beskontaktnost
Higijena postaje sve važnijom temom u javnim i polujavnim sanitarnim prostorima. Saznajte više o tome na što je tu potrebno paziti i koja se rješenja mogu upotrebljavati za postizanje higijenske sigurnosti sanitarnih prostora.

U javnim i polujavnim sanitarnim prostorima s puno posjetitelja stroži higijenski zahtjevi znače da se sve češće upotrebljavaju armature s elektroničkim aktiviranjem, kao i elektroničke tipke za aktiviranje ispiranja.

 

MINIMALNO DODIRIVANJE RUKAMA

Opasnost od prijenosa klica najveća je kad se stvari dodiruju ili pritišću, a posebice tipke za aktiviranje ispiranja pisoara i WC školjka, armature, sušila za ruke ili kvake. Armature i dozatori za sapun s elektroničkim aktiviranjem smanjuju rizik od prijenosa klica u sanitarnim prostorijama, a isto vrijedi i za dozatore za jednokratne papirnate ručnike. Također bi trebalo biti moguće aktivirati ispiranje WC školjke ili pisoara bez dodirivanja.

 

ARMATURE ZA UMIVAONIKE

Geberit nudi razne armature za umivaonike s elektroničkim aktiviranjem. Što se tiče armatura Piave i Brenta, elektronika je premještena u ugradbenu funkcijsku kutiju. To znači da armature imaju jednostavniji i elegantniji izgled u usporedbi s armaturama s integriranom elektronikom. Osim toga, te su armature bolje zaštićene od oštećenja. Za zidne armature dostupni su montažni elementi za umivaonike s unaprijed montiranim prečkama, koji ugradnju i precizno postavljanje visine čine iznimno jednostavnim.

  

TIPKE ZA AKTIVIRANJE ISPIRANJA WC ŠKOLJKI

Beskontaktne tipke za aktiviranje ispiranja smanjuju potrebu za dodirivanjem rukama. Automatske jedinice za ispiranje sljedećem korisniku osiguravaju svježe ispran WC. Infracrveno detektiranje korisnika omogućuje beskontaktno aktiviranje na način da detektira blizinu ruke. Osim toga, podesiva ispiranja u intervalima donose dodatne higijenske pogodnosti za sustav opskrbe vodom.

 

2017_Bathroom_01_K_Airport_Big_Size Higijena u javnim sanitarnim prostorima

Tipka za aktiviranje ispiranja WC školjke Geberit Sigma10 radi i bez dodirivanja rukama zahvaljujući infracrvenom detektiranju korisnika.

 

UREĐAJI ZA AKTIVIRANJE ISPIRANJA PISOARA

Beskontaktne uređaje za aktiviranje ispiranja pisoara karakterizira funkcionalna pouzdanost i iznimna fleksibilnost. Oni nude niz mogućnosti za odgovarajuće ispiranje i postavljanje intervala ispiranja. Zahvaljujući modularnom dizajnu i mogućnosti upotrebe baterija u svrhu napajanja, većina beskontaktnih sustava s lakoćom se može naknadno ugraditi.

 

2016_Bathroom_08_E2_Urinal_Preda_with_concealed_control Higijena u javnim sanitarnim prostorima

Beskontaktni sustavi pisoara i uređaji za aktiviranje ispiranja pisoara s elektroničkim aktiviranjem (na slici su prikazani pisoar Preda i tipke pisoara tip 01) nude razna rješenja za ispiranje koje je higijenski sigurno, isplativo i koje se može prilagoditi ovisno o zahtjevima.

Publisher:
gradimozadar.hr