tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Održiva arhitektura za sretnu djecu

11 godina s Vama!

Održiva arhitektura za sretnu djecu

Život i učenje u interakciji s prirodom u prostoru koji pozitivno utječe na okoliš i njegove svakodnevne korisnike.

Arhitektura u kojoj se nalaze mala djeca i ljudi koji se brinu o njima trebali bi osigurati zdravo okruženje. Dječji centar Solhuset u danskom Hørsholmu želi učiniti upravo to.

 

Dizajniran za oko 100 djece i 30 zaposlenika, Solhuset obuhvaća 1.300 m2 interijera s puno vanjskog prostora i otvorenim prijelazima između između vanjskog i unutarnjeg prostora.

 

Adam_Mrk_4 Održiva arhitektura za sretnu djecu 

Centar je uređen kao malo selo, s ulicama, trakama, malim trgovima i nišama. Podijeljen je u tri zone: zona dolaska; mala dječja zona s pristupom grupnim sobama, vanjskim prostorom i skloništem na otvorenom; i velika dječja zona s pristupom grupnim sobama i vanjskim prostorom. Zajedničke prostorije za vježbanje i jelo smještene su u sredini zgrade radi lakšeg pristupa.

 

Rad s malom djecom zahtjevan je posao. U Solhusetu se osoblje može usredotočiti na brigu oko djece, dok tehnologija stvara unutarnju klimu za optimalne radne uvjete. 

 

solhuset_illu_w940 Održiva arhitektura za sretnu djecu 

Meteorološka stanica na krovu i senzori temperature i CO2 u svakoj sobi osiguravaju dobru unutarnju klimu, štiteći od pregrijavanja, prozračivajući svježi zrak te uključujući i isključujući svjetla prema zahtjevima i vremenskim uvjetima.Također, pomažu u uštedi energije.

 

Adam_Mrk_2 Održiva arhitektura za sretnu djecu

 

Održivi centar za brigu o djeci, Solhuset, ispunjen je svježim zrakom i s 3,5 puta više dnevne svjetlosti nego što je potrebno prema važećim građevinskim propisima

 

Više na Velux