tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Noći arhitekture ugostit će londonski arhitektonski studio CAN

11 godina s Vama!

Noći arhitekture ugostit će londonski arhitektonski studio CAN

Pridružite se 18. ožujka internet izložbi u 15h i razgovoru s Matom Barnesom i Vernesom Čauševićem u 19 h, koji će se održati u sklopu organiziranog događanja Noći arhitekture!

Pandemija nas je zarobila u svojim domovima, daleko od bilo kakvih kulturnih događaja, bioskopa, izložbe ili predstave, međutim sada smo možda bliži više no ikad. Domaća atmosfera u kojoj se naš privatni i društveni život međusobno povezuju i postoje i u kojem će se održati sljedeći događaj. Novim formatom otvara se razgovor o zamućenim granicama između javnog i privatnog prostora, invaziji javnog sadržaja u naše domove i učinku digitalizacije na izložbe.

 

CAN_projekt Noći arhitekture ugostit će londonski arhitektonski studio CAN

 

Pridružite se 18. Ožujka 2021. novoj postavi, daleko od javnog prostora i kina Meeting point, internet izložbi u 15 h koja prikazuje rad londonskog studija CAN i razgovor s Matom Barnesom i Vernesom Čauševićem u 19 h! Pripremite svoja pitanja jer će biti dovoljno vremena za pitanja i odgovore!

 

Prijava ovdje!

 

Mat Barnes je arhitekt i direktor arhitektonskog studia CAN (UK). Bivši je član STORE-a, edukacijskog umjetničkog kolektiva koji je godinama radio predavanja o projektima i radu CAN studija diljem Europe. Redoviti je gostujući predavač i eksterni kritičar na nekoliko britanskih sveučilišta uključujući Bartlett i Westminster. Pisao je i publikacije,a posljednja od kojih je za ArchDaily: Višeformna arhitektura u doba tranzicije. Sva spomenuta iskustva je skupio u studio CAN kojeg je otvorio 2016. godine s kojim je izgradio reputaciju snažne i uzbudljive arhitekture.

 

CAN Studio je osvojio RIBA (Royal Institute of British Architects) nagradu u 2019. godini za projekt Lomax Studio, te je bio finalist na AJ Small Projects već dvije godine zaredom. Ovaj uzbudljivi studio nalazi se u jednako uzbudljivom dijelu Londona, Shoreditchu te u potpunosti oslikava svoj prostorni kontekst.

 

Još od osnivanja u 2016. godini, CAN Studio je pod reputacijom da stvara nevjerojatne projekte potpisane kulturološkim i povijesnim istraživanjima koji oslikavaju jedinstvene ličnosti i potrebe svojih klijenata, a u realizacijama imaju od manjih umjetničkih instalacija do stambenih interijera i komercijalnih objekata. Studio vodi Mat Barnes, koji stavlja jak naglasak na kreativnu kolaboraciju. Šta to znači?

 

Mat_Barnes Noći arhitekture ugostit će londonski arhitektonski studio CAN

Mat Barnes

 

CAN teži suradnji s kreativnim pojedincima izvan arhitektonske struke s ciljem razvijanja novih ideja i metodologija te gotovo uvijek eksperimentiraju s novim materijalima kreirajući vlastiti know-how. Primjeri ovakve prakse su definitivno projekt The Block Shop, instalacija za RIBA-u sa  umjetnicom i kuratoricom Ninom Shen-Poblete, te All That Could Have Been instalacijom i izložbom s umjetnikom Harry Lawsonom, naručenom za Sir John Soane’s Museum u Londonu.

 

CAN svaki svoj novi projekt vidi kao priliku za testiranjem svojeg viđenje ulaznih podataka, za istraživanjem različitih često neisprobanih pristupa dizajnu i prije svega da nadopuni svoje znanje o novim materijalima. Kao rezultat ovog pristupa, CAN nema jasno definiran stil, već uvijek favorizira reference bazirane na kontekstualnom kulturološkom istraživanju. Svoj već prepoznatljivi pristup CAN je demonstrirao u svom (kako Mat kaže) malom, ali rastućem portfoliju, koji je osim niza publikacija, osvojio i brojne nagrade i priznanja.

 

Sve dodatne informacije o održavanju ovog izdanja Noći arhitekture, zajedno sa linkom za prisustup, možete dobiti na društvenim mrežama Dana arhitekture (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Youtube), kao i na web stranici www.daniarhitekture.ba.

Publisher:
gradimozadar.hr