tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Istinska ljepota drveta pretočena u jedinstveni namještaj s potpisom

11 godina s Vama!

Istinska ljepota drveta pretočena u jedinstveni namještaj s potpisom

Artisan project
Foto:
U današnje vrijeme drvo se u proizvodnji uzima zdravo za gotovo. No, ljepota i trajnost drvenog namještaja uvelike ovise o kvaliteti i načinu obrade.
Upoznajte tvornicu koja inzistira da na kraju proizvodnog procesa namještaj prikazuje svu prirodnost drveta iz kojeg nastaje. Ostvarenju takve misije doprinosi individualan pristup obradi  svakog drvenog komada.

Tvornica Artisan nastala iz tradicionalne stolarije Ćustović u Bosni i Hercegovini specijalizirana je za ručnu proizvodnju visokokvalitetnog namještaja i upravo inzistiranje na ručnom, artisanskom radu ono je što ih razlikuje od ostalih.

U suradnji s najboljim regionalnim i svjetskim dizajnerima tehnološke prednosti nastoje pretočiti u viziju dostojnu plemenitog materijala kao što je drvo. Brojne svjetske nagrade i priznanja proizašle iz suradnje sa talentiranim dizajnerima kao što su Karim Rashid i hrvatski dizajnerski trio Grupa, govore najbolje o njihovim proizvodima.


chunk2 Istinska ljepota drveta pretočena u jedinstveni namještaj s potpisom
CHUNK stolica Karim Rashid

258T3023 Istinska ljepota drveta pretočena u jedinstveni namještaj s potpisom
BASIC komoda GRUPA

U proizvodnji se koristi masovno drvo iz obnovljivih izvora, a glavni stroj za proizvodnju su ruke artisana, majstora koji vizije dizajnera svakodnevno pretvaraju u jedinstven ručni rad.

U svrhu postizanja idealne boje i naglašene teksture drveta, poput oraha, trešnje, kruške, brijesta i akacije tretiraju se isključivo pregrijanom parom. Na taj način ne ugrožavaju se struktura i  ekološke vrijednosti drveta, a ujedno ga se priprema za sušenje. 

Sušenje tako tretiranog drveta, kao i hrasta, jasena i javora odvija se prirodnim putem u natkrivenim prozračnim skladištima što omogućuju posebno odabrane geografske lokacije. No, proces sušenja tek tada može započeti i nastavlja se u komorama, koje zahvaljujući najsuvremenijim softverima za sušenje drva, osiguravaju najoptimalnije uvjete sušenja.

Osušeno drvo potom se skladišti u uvjetima identičnim uvjetima stanovanja, a sljedeća faza obuhvaća selekciju drva, strojnu obradu i ljepljenje u ploče, no proizvodni proces još uvijek ne završava, već se nastavlja ponovnim sušenjem i aklimatizacijom u uvjetima stanovanja. Montaži gotovog proizvoda prethodi precizna strojna obrada.

Kako bi se istaknula organska ljepota strukture drveta i omogućilo mu se prirodno disanje, pri obradi se koriste samo ekološki materijali, prirodna ulja i vosak. Primjenom prirodnih sredstava zadržava se prirodnost, te poboljšavaju estetska svojstva i osigurava trajnost.

Filozofija Artisana vidljiva je u svakom njihovom proizvodu, u što se možete uvjerite ukoliko posjetite njihov showroom u Radničkoj cesti 1/A, Zagreb. U Zadru proizvode Artisana možete pronaći na adresi Franka Lisice 36a, u salonu namještaja Intrigo casa.