tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 HRVATSKA UDRUGA ENERGETSKIH CERTIFIKATORA PRIPOJENA SAVJETU ZA ZELENU GRADNJU!

11 godina s Vama!

HRVATSKA UDRUGA ENERGETSKIH CERTIFIKATORA PRIPOJENA SAVJETU ZA ZELENU GRADNJU!

Foto: HSZG
Croatia GBC osnažuje svoje članstvo i širi mrežu partnera

Hrvatski savjet za zelenu gradnju (Croatia GBC) kao najveća organizacija u Hrvatskoj i svijetu koja se bavi područjem održive gradnje, infrastrukture i zelene energije, odlučila je u suradnji s Hrvatskom udrugom energetskih certifikatora (HUEC), unaprijediti rad srodnih organizacija te ostvariti sinergiju na najbolji mogući način – pripajanjem organizacija.

 

Na taj način, ujedinjenim snagama udružujemo znanja i iskustva što omogućava bolju predanost ostvarenju zajedničkog cilja - razvoj i unaprjeđenje održive gradnje, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Republici Hrvatskoj, te svakodnevno pomicanje granica mogućnosti i napretka.

 

Dean_Smolar HRVATSKA UDRUGA ENERGETSKIH CERTIFIKATORA PRIPOJENA SAVJETU ZA ZELENU GRADNJU!

Dean Smolar

 

Hrvatski savjet za zelenu gradnju od najranijih dana surađuje sa HUEC-om na mnogim strateškim pitanjima, projektima i edukacijama. Ovo pripajanje bilo je samo pitanje vremena, s obzirom da se aktivnosti koje provodimo nadopunjuju te iziskuju međusobnu suradnju. Stoga, ovo se pripajanje nametnulo kao logičan zaključak koji pojednostavljuje suradnju te dodatno osnažuje poslovnu mreža najboljih firmi i organizacija koje su predvodnici tranzicije iz tradicionalnog u održivo gospodarstvo. Osim toga, Croatia GBC postiže stalan rast u smislu organizacijske strukture, mreže članova te raspona aktivnosti s jedinstvenim ciljem postizanja veće kvalitete života i zaštite okoliša implementacijom održivih i zelenih vrijednosti u različite slojeve društva i gospodarstva. Upravo zato smo se odlučili na ovaj strateški potez, ističe Dean Smolar, izvršni direktor Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

 

Hrvatska udruga energetskih certifikatora (HUEC) osnovana 13.4.2010. godine s ciljem promicanja, razvoja i unaprjeđenja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u Republici Hrvatskoj, putem razvoja, edukacije i promocije provođenja energetskih pregleda i energetskog certificiranja u zgradarstvu i šire.

 

Ovu Odluku članstvo Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju potvrdilo je na Skupštini 2020. godine, a sve je formalno provedeno pri Gradskom uredu za opću upravu s 9. ožujkom 2021. godine gdje je potvrđeno da se organizacija HUEC pripaja Croatia GBC-u i prestaje postojati.

Publisher:
gradimozadar.hr