tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 SUPEUS podcast - kvalitetna studentska emisija koju vrijedi pratiti

11 godina s Vama!

SUPEUS podcast - kvalitetna studentska emisija koju vrijedi pratiti

Foto: Screenshot Supeus
Na četiri podcasta obradili aktualne teme

Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje ovo je proljeće pokrenula novi projekt u obliku podcasta. Do sada su snimiljene i emitirane četiri epizode. Teme kojima se studenti bave raznolike su pri čemu im je zajednički naziv energetska učinkovitost, obnovljivi izvori energije i održiva gradnja.

 

Za prvi podcast odabrali su kao gosta prijatelja udruge i počasnog člana Bojana Milovanovića s kojim su prošli teme kao što su stanje na predavanjima tijekom pandemije, zašto upisati Građevinski fakultet, projekti Membrain i Eco Sandwich te montažne gradnje i termografije.

 

U narednim su epizodama obradili teme strojarske naravi. Tako je u drugoj epizodi ugošćen Ivica Jakić, predsjednik strukovne udruge H2 koja promovira vodikovo gospodarstvo u RH. Kakve veze ima Mate Mišo Kovač s vodikom najbolje je da sami provjerite.

 

U trećoj epizodi gost je bio alumni voditelj projekta FSB racing teama, Matko Skutari. Uvijek aktualna tema Rimac automobila, studentskog angažiranja u studentskim udrugama te razvoj proizvoda u studentskoj radionici samo su neke od tema koje je Matko iznio.

 

U četvrtoj epizodi podcasta ugostili su redovitu profesoricu pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Alenku Delić. Njeno je nastavno djelovanje vezano uz Katedru za arhitektonsko planiranje s užom specijalizacijom za stambene zgrade. Istaknute teme su urbanističko stanje zagrebačkog Donjeg grada kroz studentske radove te njeni najpopularniji projekti PromoLife©️ i A2D kuća. Kao posljednja tema odabran je način stanovanja u Etiopiji, a kako oni žive tamo najbolje je da provjerite na Youtube kanalu SUPEUS-a.

 

Pratite you tube kanal SUPEUS-a na sljedećem linku: SUPEUS

 

Supeus SUPEUS podcast - kvalitetna studentska emisija koju vrijedi pratiti

Publisher:
gradimozadar.hr