tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Okupljanje građevinara uživo u Opatiji

11 godina s Vama!

Okupljanje građevinara uživo u Opatiji

Foto: HKIG
15. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva - najava

Nakon prošlogodišnje pauze, gotove su pripreme ovogodišnjeg 15. izdanja Dana Hrvatske komore inženjera graditeljstva. Događaj je to koji okuplja znanstvenu i stručnu javnost s ciljem edukacije i okupljanja.

 

Skup će se održavati u periodu od četvrtka 17. lipnja do subote, 19. lipnja 2021. Cijena kotizacije iznosi 1500 kn + pdv te će svi sudionici ostvariti 30 sati za potrebe stručnog usavršavanja, od čega je ukupno 10 sati tehničke regulative. Kongres će biti sniman te će po završetku Kongresa biti dostupne snimke predavanja.

 

Skup se tradicionalno održava u hotelu Ambasador

 

Prvi dan skupa započinje svečanim domjenkom u hotelu Kvarner te nakon popodnevnih predavanja završava svečanom dodjelom nagrade Kolos. 

 

Istog dana održat će se nekoliko stručnih predavanja na temu korištenja podzemnog prostora i mogućnosti izgradnje metroa u Zagrebu.

 

Hidrotehničko inženjerstvo, održavanje građevina i upravljanje projektima gradnje preostale su teme pripremljene za petak. Dodatno u sklopu upravljanja projektima gradnje bit će predstavljena izgradnja privremenog kontejnerskog naselja u Petrinji.

 

Drugog dana skupa predavanja će trajati od 9h do 19h. Predavanja će se otvoriti temom Potresno inženjerstvo, a sljedeća na redu je tema Projekti potresne obnove.

 

Betonske, metalne i spregnute te geotehničke konstrukcije bit će kao i obično obrađene kroz konkretne primjere projektiranja i izvođenja infrastrukturnih i privatnih objekata.

 

Mostovi, kvaliteta projekta, građevinsko-tehnička regulativa, klimatske promjene i BIM su teme pripremljene za petak. Uz to će u sklopu teme željeznička infrastruktura biti predstavljen monitoring vibracija tramvajskih vozila u Zagrebu, a u sklopu teme „Ugovori o građenju“ predstavit će se i pravni izazovi cjelovite obnove Zagreba.

 

Petak se zaključuje svečanom večerom.

 

Subota završava predavanjima u jutarnjem terminu i to s temama drvene konstrukcije, zidane konstrukcije, izazovi građevinske fizike i problematika vještačenja u graditeljstvu. Ceste će biti tema završnog predavanja.

 

PROGRAM PREDAVANJA

PRIJAVA

 

 

Publisher:
gradimozadar.hr