tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 HSGI organizira 8. Sabor hrvatskih graditelja

11 godina s Vama!

HSGI organizira 8. Sabor hrvatskih graditelja

Sabor hrvatskih graditelja
Održava se 8. Sabor hrvatskih graditelja u hotelu Olympia u Vodicama, od 3. do 5. listopada 2021. godine u organizaciji Hrvatskog saveza građevinskih inženjera. Okupljaju se graditelji iz zemlje i inozemstva kako bi ocijenili stanje u graditeljstvu i protumačili njegovu ulogu u razvoju hrvatskoga gospodarstva. Tematski naziv 8. Sabora je graditeljstvo i klimatske promjene.

Na 8. Saboru, graditelji će predstaviti inovacije iz svih područja graditeljstva kao i značajne projekte i zanimljiva inženjerska rješenja te će ocijeniti ukupno stanje graditeljstva. Također će se raspravljati o graditeljstvu kao glavnom poticatelju razvoja i načinima kako ono utječe na borbu protiv posljedica klimatskih promjena. Kritički će se razmotriti ostvarivanje dosadašnjih i budućih zadaća.

 

Održivo graditeljstvo je postalo prioritet suvremenog graditeljstva i energetske održivosti sustava. Implementacijom elemenata takvog oblika graditeljstva, glavni pokazatelj podizanja opće društvene i stručne svijesti kakav okoliš ostavljamo budućim naraštajima, postaje sve veći. Na tradicionalnom skupu će se analizirati i druga aktualna pitanja u području graditeljstva, a posebno investicije iz EU fondova.

 

Graditeljstvo i klimatske promjene nose naziv glavne teme 8. Sabora, kako bi se posebno istaknulo da je građenje za hrvatsko graditeljstvo i za cijelo hrvatsko društvo od esencijalne važnosti i da se upravo radi toga moraju osigurati održivi razvojni projekti koji mogu pokrenuti novi rast graditeljstva, ali i cjelokupnog gospodarstva.

 

Danas su takvi projekti iznimno teško ostvarivi bez sredstava iz EU fondova, pri čemu se poseban naglasak stavlja i na EU program Recovery and Resilience Facility, koji je od ključne važnosti za graditeljski sektor.

 

Ovaj tradicionalni skup se održava svake četiri godine ali zbog pandemije korona virusa, održavanje 8. Sabora, koje je bilo planirano za mjesec studeni 2020. godine je iznimno odgođeno za 2021. godinu.

 

Graditeljstvo_i_klimatske_promjene HSGI organizira 8. Sabor hrvatskih graditelja

Publisher:
gradimozadar.hr