tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Budući instalateri iz Splita i Siska učit će uz najmoderniju GROHE opremu

11 godina s Vama!

Budući instalateri iz Splita i Siska učit će uz najmoderniju GROHE opremu

Foto: GROHE
Praktično osposobljavanje, prema najnovijim trendovima i standardima struke

Učenici Obrtno tehničke škole u Splitu i Industrijsko-obrtničke škole u Sisku mogu biti zadovoljni, svoje teorijsko znanje napokon će imati priliku upotpuniti s primjerenim praktičnim radom zahvaljujući vodećem svjetskom brendu u sanitarnoj industriji - GROHE. Kroz svoj GIVE program GROHE je osigurao učenicima ovih škola potpuno novo iskustvo školske prakse postavljajući zidnu instalaciju s gotovim funkcionalnim proizvodima unutar prostora njihovih škola.

 

GROHE_GIVE_12 Budući instalateri iz Splita i Siska učit će uz najmoderniju GROHE opremu 

Kako riješiti problem manjka kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji, a istovremeno pružiti društvu tj. mladima prosperitetnu budućnost? Odgovor je program GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education) tj. praktično osposobljavanje, prema najnovijim trendovima i standardima struke. Kao dio GIVE programa, GROHE podržava strukovne vodoinstalaterske škole u njihovoj praktičnoj nastavi osiguravajući im najmoderniju opremu.

 

S obzirom na nedostatak kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji, važnije nego ikad je ponuditi atraktivan program obuke koji mladim ljudima pomaže u izgradnji temelja za budućnost. S druge strane, u hrvatskim školama se i dalje premalo vremena i resursa posvećuje praktičnoj nastavi. Zbog toga je GROHE, vodeći svjetski brend za cjelovita kupaonska i kuhinjska rješenja, pokrenuo svoj program GROHE stručno osposobljavanje i edukacija za instalatere - GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education). Kroz GIVE program, kako bi se omogućili najsuvremeniji okviri obuke, GROHE sudjeluje instaliranjem modernih objekata za obuku i pružanjem praktičnih materijala za učenje.

 

GROHE_GIVE_14 Budući instalateri iz Splita i Siska učit će uz najmoderniju GROHE opremu

 

Do sada je suradnja ostvarena s više od 26 institucija diljem EMENA regije, osiguravajući mladima edukaciju i trening u području vodovodnih instalacija, a ove godine u GROHE GIVE program uključile su se i dvije hrvatske strukovne škole - Obrtno tehnička škola u Splitu i Industrijsko-obrtnička škola u Sisku. Kako bi se ovim učenicima omogućilo potpuno i cjelovito obrazovanje, kako teorijsko tako i ono praktično, Grohe je u prostorima njihovih škola postavio zidnu instalaciju koja će učenicima omogućiti konstantnu praksu i vježbu, i to tijekom cijele godine. Postavljajući gotovu instalaciju različitih Grohe proizvoda u zid spomenutih škola Grohe je omogućio učenicima ono što im je najviše nedostajalo – praktični rad koji će ih uistinu pripremiti za tržište rada. I to kontinuirano kroz cijelu akademsku godinu, bez da ovise o ponudi izvannastavne prakse.

 

-Naši učenici već dugi niz godina svoj praktični dio nastave održavaju na neadekvatnoj opremi i drago nam je što je Grohe ovo prepoznao kao gorući problem. Naročito jer se radi o učenicima koji redovno pohoduju po različitim natjecanjima i osvajaju vrijedne nagrade, tako da uistinu zaslužuju bolju opremu za vježbu i praksu.- objasnio je profesor Jozo Odak situaciju škole u Splitu. 

 

 

GROHE_GIVE_8 Budući instalateri iz Splita i Siska učit će uz najmoderniju GROHE opremu

 

Instalacija se sastoji od podžbuknih instalacija za WC školjku i pisoare sa tipkalima ili ispiračima, te sanitarne keramike, tocnije umivaonika, WC školjki, pisoara i tuš WC školjke Sensia Arena. Nastavlja se na termostatske i jednoručne modele mješalica za umivaonike, kade i sudopere, kao i termostatske i jednoručne tuš sisteme, te su svi u potpunoj funkciji a ono što je zanimljivo je da su sa stražnje strane zida prikazane gole cijevi što je dodatna pogodnost za studente i njihovu praktičnu nastavu. Dodatni benefit stoji u činjenici kako će ove gotove zidne instalacije moći koristiti ne samo učenici spomenutih škola nego i mnoge ostale srodne škole u okolici kojima je isto tako dodatna praksa prijeko potrebna.

 

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Sisku, Ivan Vrbik, ne krije svoje oduševljenje. -Za naše učenike i školu velika je stvar imati mogućnost održavanje praktične nastave na ovako modernoj i funksionalnoj opremi. Moram još napomenti kako ovo nije prva donacija od strane Grohe prema našoj školi. Sudjelovali su u obliku donacija u riješavanju tj. sanaciji prostorija oštećenih u potresu, na čemu im još jednom iskreno zahbvaljujemo-, naveo je Vrbik.

 

 

Svečano otvorenje Grohe instalacija u školama u Splitu i Sisku najavljeno je za listopad ove godine.

 

 

Brend Grohe ovim svojim najnovijim projektom pozicionirao se kao društveno osviještena kompanija koja svojim djelovanjem poboljšava i unaprjeđuje sustav obrazovanja. Brend koji djeluje globalno ali i podupire lokalne zajednice te je aktivno involviran u obrazovanje mladih.

 

I Grohe tu ne staje. Isto kao što će ova Grohe zidna instalacija omogućiti učenicima kontinuiranu praksu tako će se i Grohe angažman nastavljati iz godine u godinu. Svake godine Grohe će obnavljati ove zidne instalacije s novim proizvodima te sa svakom tom obnovom osigurati edukativno predavanje jednog od Grohe stručnjaka.

 

GROHE GIVE

 

Kako bi se unaprijedili prostori za obuku, GROHE uspostavlja potpuno funkcionalno okruženje za vježbanje u kojem će studenti imati priliku u praksi primijeniti stečeno znanje. GIVE podržava fakultete i strukovna učilišta u stvaranju jedinstvenog pristupa s modernom opremom, materijalom za obuku i pismenim ispitom koji će postaviti nove standarde u industriji. Studenti će završiti specifičnu obuku za proizvode koju je osmislio GROHE, a za koju će dobiti međunarodno priznati certifikat. Čak i nakon što studenti završe svoje GROHE osposobljavanje, imat će daljnju asistenciju - sa zapošljavanjem ili čak mogućnosti radnog iskustva kod jednog od GROHE partnera.


Publisher:
gradimozadar.hr