tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

11 godina s Vama!

Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

Hvalevrijedni projekt u Obrtnoj Tehničkoj školi u Splitu
Vodeći svjetski brend u sanitarnoj industriji GROHE je u sklopu GIVE programa, donirao Obrtnoj Tehničkoj školi u Splitu moderni kabinet za praktičnu nastavu.

Kao dio GIVE programa, GROHE podržava strukovne vodoinstalaterske škole u njihovoj praktičnoj nastavi osiguravajući im najmoderniju opremu. 

 

 GIVE program (GROHE Installer Vocational Training and Education) odnosi se na praktično osposobljavanje prema najnovijim trendovima i standardima struke te je pokrenut kao odgovor na manjak kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji i istovremeni problem neadekvatne praktične nastave koju imaju učenici u strukovnim školama.  

 

GROHE-_Obrtnicka_skola30 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

 

Povodom otvorenja prvog modernog kabineta za praktičnu nastavu u Obrtnoj Tehničkoj školi u Splitu održano je službeno predstavljanje kabineta i svih benefita koji ovaj kabinet donosi učenicima škole ali i široj zajednici. Radi se o zidnoj instalaciji s gotovim funkcionalnim proizvodima poput podžbukanih instalacija za WC školjke, termostatskih i jednoručnih modela miješalica za umivaonike, kade i sudopera te mnogih drugih.  

 

GROHE-_Obrtnicka_skola44 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

 

Na službenom predstavljanju kabineta prisustvovali su ravnatelj škole Milivoj Kalebić, koji je zajedno s predstavnicima Grohe svečano prerezao plavu vrpcu i službeno otvorio kabinet. Događaju je prisustvovao i profesor Jozo Odak koji nije skrivao oduševljenje modernim praktičnim kabinetom te je održao prisutnim učenicima i kraće predavanje i prezentaciju samog kabineta.  

 

GROHE-_Obrtnicka_skola23 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

 

Ova zidna instalacija sastoji se od podžbuknih instalacija za WC školjku i pisoare sa tipkalima ili ispiračima, sanitarne keramike, umivaonika, WC školjki, pisoara i tuš WC školjke Sensia Arena. Nastavlja se na termostatske i jednoručne modele miješalica za umivaonike, kade i sudopere, kao i termostatske i jednoručne tuš sisteme, te su svi u potpunoj funkciji a ono što je zanimljivo je da su sa stražnje strane zida prikazane gole cijevi što je dodatna pogodnost za učenike i njihovu praktičnu nastavu.  

 

GROHE-_Obrtnicka_skola87 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

 

Dodatni benefit stoji u činjenici kako će ove gotove zidne instalacije moći koristiti ne samo učenici Obrtne Tehničke škole nego i mnoge ostale srodne škole u okolici kojima je isto tako dodatna praksa prijeko potrebna.

 

Svi prisutni učenici imali su priliku isprobati funkcionalnost ovog kabineta i sami se okušati u njegovom korištenju, što je učenike posebno oduševilo. Učenici su također dobili na poklon Grohe poklon kutije s majicama, grohe bocama, penkalom i rokovnicima. 

 

GROHE-_Obrtnicka_skola9 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

 

Na svečanom otvorenju učenicima se obratila i Grohe predstavnica Martina Džoja Barišić, (Leader, Product Management East Europe, LIXIL EMENA; Leader, Marketing South East Europe, LIXIL EMENA), koja im je poželjela uspješan završetak edukacije i obrazovanja koje će sada biti unaprijeđeno  naprednijom praktičnom nastavom. "Ovdje se sada radi o Obrtnoj Tehničkoj školi u Splitu, u studenom otvaramo zidnu instalaciju u Industrijsko-obrtničkoj školi u Sisku i tu nikako nije kraj. Upravo ovo je cilj GIVE programa, a naš plan je provođenje GIVE programa u regiji ", naglasila je Džoja Barišić.  

 

GROHE-_Obrtnicka_skola12-1 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

 

GROHE GIVE 

 

GIVE podržava fakultete i strukovna učilišta u stvaranju jedinstvenog pristupa s modernom opremom, materijalom za obuku i pismenim ispitom koji će postaviti nove standarde u industriji. Studenti će završiti specifičnu obuku za proizvode koju je osmislio GROHE, a za koju će dobiti međunarodno priznati certifikat. Čak i nakon što studenti završe svoje GROHE osposobljavanje, imat će daljnju asistenciju - sa zapošljavanjem ili čak mogućnosti radnog iskustva kod jednog od GROHE partnera. 

 

GROHE-_Obrtnicka_skola2 Otvoren najmoderniji kabinet za praktičnu nastavu u regiji

 

Ono što ovom projektu daje dodatnu vrijednost upravo je kontinuitet. Naime u planu je, u suradnji s Grohe, periodično obnavljati i unaprjeđivati kabinet za praktičnu nastavu. Sa svakom novom nadogradnjom radit će se i edukacija od strane Grohe trenera. Učenicima bit će omogućena kontinuirana najsuvremenija praktična nastava i učenje od strane najvećih stručnjaka u području sanitarne industrije. 

 

Do sada je suradnja ostvarena s više od 26 institucija diljem EMENA regije, osiguravajući mladima edukaciju i trening u području vodovodnih instalacija. 


Publisher:
gradimozadar.hr