tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 U Sarajevu svečano otvorena konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona''

11 godina s Vama!

U Sarajevu svečano otvorena konferencija

Foto: Sfera
Danas je u Sarajevu otvorena deseta Međunarodna stručna konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona''.

Konferenciju je svečano otvorio Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH. 

 

Naglasio je važnost održavanja ovakvih događaja za BiH, s obzirom na to da se na jednom mjestu okupljaju regionalne tvrtke i predavači koji imaju priliku razgovarati, razmjenjivati iskustva i predstavljati nove trendove i ideje. Ispred organizatora Sfera d.o.o., obratio se Nedžad Memić koji se zahvalio svim sudionicima što su prepoznali i podržali događaj te im poželio dobrodošlicu u naredna dva dana koliko će konferencija trajati.

 

U uvodnom obraćanju, pored organizatora, obratili su se i suorganizatori događaja. Ispred Arhitektonsko građevinsko geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, obratila se doc.dr. Gordana Broćeta, dok se ispred Građevinskog fakulteta Sarajevo Univerziteta u Sarajevu obratio dekan, prof.dr. Samir Dolarević. Jedan od suorganizatora je i IGH Institut iz Zagreba, a voditeljica laboratorija za materijale dipl.ing.građ. Karla Ille obratila se svim prisutnim i izrazila zadovoljstvo što se ovakve konferencije održavaju i što se ciljanoj publici pruža prilika za interaktivnom raspravom i komunikacijom.

 

Sfera-tehnologija_betona_1 U Sarajevu svečano otvorena konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona''

 

Konferenciju je podržalo 28 regionalnih tvrtki, koje aktivno djeluju u ovom području, a organizacija ovakvih događaja moguća je isključivo uz podršku realnog sektora. Sponzori, partneri i izlagači će putem svojih prezentacija i izložbenog dijela ponuditi sve neophodne informacije te predstaviti novitete i trendove u području tehnologije betona.

 

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

 

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

 

Sfera-tehnologija_betona_3 U Sarajevu svečano otvorena konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona''

 

Jedan od noviteta na konferenciji ove godine je što će organizatori drugog dana konferencije u suradnji sa izlagačem Baldinistudio iz Zagreba nagraditi pet sudionika sa trodnevnom Allplan Basic edukacijom od 25.11.-27.11. u Sarajevu. Ulaz na konferenciju je slobodan.

 

Za one koji ne mogu sudjelovati na konferenciji, osigurano je online praćenje putem facebook stranice: https://www.facebook.com/www.mkvadrat.ba

 

Drugi dan konferencije održat će se panel diskusija o temi konferencije u kojoj aktivno sudjeluju svi izlagači, predavači i gosti.