tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvorena je virtualna izložba "Zelena arhitektura"

11 godina s Vama!

Otvorena je virtualna izložba "Zelena arhitektura"

14. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj- Virtualna izložba Zelena arhitektura
Od 2. do 13. studenog 2021. godine, moći ćete pogledati izložbu Zelena arhitektura koja se održava online u okviru programa 14. Dana pasivne kuće u Hrvatskoj (PKHR).

Autor izložbe red. prof. art. Ljubomir Miščević, dipl. ing. arh. predstavlja projekte i ostvarenja zelene arhitekture autora koja su nastala tijekom četrdeset godišnjeg kontinuiranog rada.

 

Predstavljaju se projekti i ostvarenja različitih funkcionalnih tipova. Od pasivne sunčane – bioklimatske arhitekture do pasivne kuće kao suvremenog naprednog energetskog standarda A+ energetskog razreda. Izloženi radovi su ujedno rezultat naprednih koncepata i modela visoko energetski učinkovite arhitekture svojeg vremena. 

 

Izložba Zelena arhitektura će se održati u okviru programa 14. Dana pasivne kuće u Hrvatskoj od 5. – 7. studenog, virtualno na Zoom platformi preko stranice Konzorcija pasivna kuća Hrvatska.

 

Trodnevni međunarodni skup 14. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj (PKHR) u organizaciji Konzorcija pasivne kuće Hrvatska (KPKH) će i ove godine održati planirane izložbe i stručne obilaske online s brojnim predavanjima i prezentacijama. 

 

14._Dani_pasivne_kuce_u_Hrvatskoj Otvorena je virtualna izložba "Zelena arhitektura"  

 

Pasivna kuća je nakon trideset godina iskustva u različitim klimatskim regijama i državama različitog standarda, provjereni koncept i materijalizacija najbolje prakse, koji zbog rasprostranjenije priuštivosti te potvrde očekivanih rezultata, je zasigurno globalno vodeći model koji pouzdano i najbrže osigurava predviđene scenarije i Ciljeve održivog razvoja UN do 2030., kao i Zeleni plan EU do 2050. s pogledom na 2070., zbog nužnosti hitne  dekarbonizacije, energetske tranzicije s obnovljivim izvorima energije i prilagodbe klimatskim promjenama. 

 

Četrnaestu godinu za redom ćemo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko učinkovitoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i obnove do "faktora 10". U susret 2030. i 2050.!

 

Za sudjelovanje na virtualnu izložbu prijavite se ovdje: https://www.kpk.hr/

Publisher:
gradimozadar.hr