tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Konferencija iz sektora restauratorstva, konzervatorstva i obnove potresom oštećenih građevina

11 godina s Vama!

Konferencija iz sektora restauratorstva, konzervatorstva i obnove potresom oštećenih građevina

Stručni seminar iz sektora restauratorstva, konzervatorstva i obnove potresom oštećenih građevina
Zagrebački ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ITA Agencija) u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Republici Hrvatskoj Vas pozivaju na stručni seminar koji će se održati 9. 11. 2021. godine u Zagrebu u hotelu Dubrovnik s početkom u 09.00 h.

Stručni seminar iz sektora restauratorstva, konzervatorstva i obnove potresom oštećenih građevina održati će se uz nazočnost talijanskih tvrtki iz sektora.

 

Seminar organiziraju (ITA Agencija), u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Republici Hrvatskoj i talijanskim sektorskim udruženjima ASSORESTAURO (Udruženje za arhitektonsko, umjetničko i urbano restauriranje), ANCE (Udruženje građevinskih tvrtki) te OICE (Udruženje inženjerskih, projektantskih i konzultantskih tvrtki) 

 

Cilj ove inicijative je predstaviti talijanskim tvrtkama prioritetne projekte i poslovne prilike u RH u restauratorskom i konzervatorskom te građevinskom sektoru (obnova potresom oštećenih građevina), te istovremeno, predstaviti hrvatskim tvrtkama i institucijama talijanski “know-how”, tehnologije i proizvode, stvarajući pretpostavke i temelje za razvoj budućih poslovnih odnosa i suradnje. 

 

Konferencija_ITA Konferencija iz sektora restauratorstva, konzervatorstva i obnove potresom oštećenih građevina

 

Povezanost dvaju susjednih zemalja je tradicionalno i prirodno uvjetovana, kako  geografskom i kulturnom prepoznatljivošću tako i gospodarskom usmjerenošću i suradnjom. Italija je tijekom posljednjih 5 godina zadržala svoju poziciju drugog najvećeg trgovinskog partnera Hrvatskoj, a proizvod "Made in Italy" i talijanski "know-how"; poglavito u području tehnologije, inovacija i dizajna, davno su prepoznati i cijenjeni kod hrvatskog kupca ili korisnika.

 

Seminar će otvoriti veleposlanik Italije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Pierfrancesco Sacco, a sudionicima će se pozdravnim govorom obratiti i gospođa Sandra Di Carlo, direktorica Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ITA Agencija) u Zagrebu te predstavnici talijanskih sektorskih udruženja, koji će u svojim izlaganjima predstaviti neposredna iskustva u restauraciji objekata talijanske kulturne baštine i obnove potresom oštećenih građevina . 

 

Ovaj seminar je bilo moguće ostvariti zahvaljujući izvrsnoj suradnji između talijanskih diplomatskih tijela u RH i domaćih relevantnih institucija. Program inicijative uključuje prezentacije hrvatskih stručnjaka iz područja restauratorstva, konzervatorstva i postpotresne obnove te izlaganja o konkretnim poslovnim prilikama i mogućnostima za talijanske I hrvatske tvrtke.  

 

Sudjelovanje svih prijavljenih sudionika na seminaru je besplatno! 

 

Neposredno nakon događanja u Zagrebu, slična manifestacija će se održati i u Sarajevu. 

 

Više informacija o registraciji je dostupno upitom na zagabria(at)ice.it

 

Publisher:
gradimozadar.hr