tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Uspješno završena stručna konferencija o Tehnologiji betona

11 godina s Vama!

Uspješno završena stručna konferencija o Tehnologiji betona

Konferencija Sfera 2021:Tehnologija betona
Međunarodna stručna konferencija ''Sfera 2021: Tehnologija betona'' koja se održala u Sarajevu, 02. i 03. 11. 2021. godine je uspješno završena.

Konferencija je trajala dva dana, a pored predavanja sponzora, partnera, izlagača, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija o temi konferencije gdje se ujedno razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada.

 

Gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka, te je na jednom mjestu komunicirala struka i nauka, iznosila stavove, mišljenja, i time je otvorena mogućnost za uspostavljanje domaće i međunarodne suradnje. 

 

Konferencija_Sfera_2021_Tehnologija_betona_6 Uspješno završena stručna konferencija o Tehnologiji betona

 

Jedan od noviteta na konferenciji ove godine je što su organizatori u suradnji sa izlagačem Baldini studio iz Zagreba nagradili 5 sudionika sa trodnevnom Allplan Basic edukacijom koja će se održati u periodu od 25.-27.11.2021 godine u Sarajevu.

 

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., ovog puta u suradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci, te Institutom IGH iz Zagreba.

 

Sponzori, partneri i izlagači konferencije su tržišni lideri kada je u pitanju tehnologija betona, a oni su putem prezentacija i izložbenih štandova ukazali na novitete i trendove. 

 

Konferencija_Sfera_2021_Tehnologija_betona_5 Uspješno završena stručna konferencija o Tehnologiji betona

 

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

 

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

 

Zaključci koji su doneseni bit će ujedno poslani vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak jedne zajedničke suradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

 

Za one koji nisu mogli prisustvovati konferenciji, osigurano je online praćenje putem Facebook stranice na kojoj možete i u narednom periodu pogledati cjelokupni program:

https://www.facebook.com/www.mkvadrat.ba