tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Održana Središnja konferencija o održivoj gradnji

11 godina s Vama!

Održana Središnja konferencija o održivoj gradnji

4. Središnja konferencija o održivoj gradnji
Konferencija se održala u hibridnom formatu, 24. i 25. studenog 2021. godine, u Zagrebu i okupila je čak više od 1000 sudionika, a održana je uz podršku velikog broja pokrovitelja, partnera, sponzora i medija.

GBC Croatia, kao najveća organizacija za zelenu gradnju u Hrvatskoj i svijetu, već više od 10 godina radi na promicanju održive gradnje, infrastrukture i zelene energije. Rezultat toga je razvoj i rast sve većeg broja održivih projekata na hrvatskom tržištu. 
 
 
O svemu navedenom razgovaralo se sa brojnim stručnjacima iz područja održive gradnje na 4. Središnjoj konferenciji o održivoj gradnji.
 
Konferenciji održanoj pod posebnim pokroviteljstvom Predsjednika RH, pridružilo se preko 40 predavača te ju je sveukupno online pratilo preko 1000 sudionika.
  

Neke od tema o kojima je bilo riječ na središnjem godišnjem okupljanju profesionalaca su: 


- ODRŽIVOST I OTPORNOST GRADOVA I VELIKIH PROJEKATA U RH

- DGNB CERTIFIKAT – RAZVOJ I IMPLEMENTACIJA CERTIFIKATA U RH

- HRVATSKI FORUM O ODRŽIVOJ GRADNJI –3D PRINTANJe

- nZEB & ENERGETSKA UČINKOVITOST

- ODRŽIVI MATERIJALI & ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA

- SMANJENJE EMISIJA CO2 FINANCIRANJEM ODRŽIVIH PROJEKATA

- e-MOBILNOST   
 
Nadalje, zahvaljujući zakladi Holcim, glavni govornik konferencije bio je cijenjeni arhitekt Philippe Block, glavni i odgovorni za projekt STRIATUS mosta. Riječ je o prvom mostu s 3D ispisanim betonskim blokovima sastavljenim bez žbuke ili armature.
 
Zanimljive prezentacije i navedeni primjeri iz prakse iznjedrili su značajnu raspravu o održivoj gradnji u Hrvatskoj te stvorili podlogu za buduće suradnje. GBC Croatia te projekti i događaji u provedbi, pod okriljem konferencije dobivaju na vidljivosti i prepoznatljivosti u nacionalnoj i nadnacionalnoj sferi te od strane širokog spektra aktera unutar industrije i javnog sektora. 
 
Ostvarenje smanjenih emisija štetnih plinova u skladu s planom Europske komisije o klimatskoj neutralnosti do 2050. godine istaknuto je kao ključan element prilagodbe nacionalnih propisa i procesa unutar industrije.