tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Bijela u kupaonici – boja s mnogo aspekata

11 godina s Vama!

Bijela u kupaonici – boja s mnogo aspekata

Kupaonska linija Geberit ONE: bijela boja u kupaonici predstavlja higijenu i čistoću
Foto: GEBERIT
Jeste li se ikad zapitali zašto je bijela boja toliko popularna u kupaonici i shvatili da ova boja ne mora uvijek izgledati jednako?

Svatko tko je ikada stao ispred police s paletom bijelih boja zna da bijela ima mnogo nijansi. Postoji oko 100 bijelih nijansi. Opcije uključuju staru bijelu, polarno bijelu, bijelu boju bjelokosti i još mnoge druge – gotovo ćete sigurno u jednom trenutku naići na opis „alpsko bijela”.

 

 

ALPSKO BIJELA: KOJA JE TO BOJA?


Alpsko bijela malo je toplija bijela nijansa posebno dizajnirana za kupaonice, zbog čega je ponekad poznata i kao sanitarno bijela. Definirala ga je 1987. godine Europska organizacija Fachverband für Sanitär-Keramische Industrie (Strukovno udruženje za industriju sanitarne keramike). Smatra se vrlo neutralnom. Alpsko bijela namijenjena je osiguravanju svježeg osjećaja u kupaonici, istodobno stvarajući veći osjećaj prostora i više svjetlosti. Boja također predstavlja higijenu i čistoću. Općenito, kada je riječ o bijelim tonovima, dodir žute donosi osjećaj topline i udobnosti u prostor, dok hladnije plave i sive nijanse stvaraju hladniji izgled. Međutim, važno je biti svjestan da čak i točno definirana nijansa bijele boje može izgledati drugačije s različitim materijalima poput plastike, stakla ili keramike. To je rezultat fizike vizualne percepcije.

 

NEUTRALNE BOJE POPULARAN SU IZBOR ZA KUPAONICU
„Nije lako dizajnirati kupaonicu u kojoj su svi predmeti iste bijele nijanse”, kaže Martin Rohrer iz Geberita, stručnjak za boje i materijale. Njegova preporuka? „Najbolje je da svoju sanitarnu keramiku nabavite od jednog proizvođača i jedne kupaonske linije – na taj način, primjerice, možete izbjeći odabir umivaonika i WC školjke koji su malo drugačijih nijansi. U kupaonici se možete igrati kontrastima. Ali osobama koje se žele što više pridržavati klasične bijele boje savjetovao bih da u kupaonici kombiniraju šarene dodatke poput kupaonskog tekstila kako bi joj dali malo više boja i stvorili skladnu ravnotežu.”

 

GEBERIT_Bathroom_05_Xeno2_Big_Size Bijela u kupaonici – boja s mnogo aspekata

 

Bijela boja stvara veći osjećaj prostora i daje kupaonici više svjetlosti. Kupaonska keramika i bijele fronte kupaonskog namještaja iz linije Geberit Xeno2 savršeno se podudaraju i stvaraju ugodan prostor.

 

Geberit_ONE_WC_Big_Size Bijela u kupaonici – boja s mnogo aspekata

 

Kombinacija alpsko bijele tipke za aktiviranje ispiranja Geberit Sigma50 i WC školjke Geberit ONE stvara poseban sklad s kromiranim detaljima.