tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dani arhitekata 6.0 početkom travnja u Dubrovniku

11 godina s Vama!

Dani arhitekata 6.0 početkom travnja u Dubrovniku

Od 7. – 9. travnja 2022, godine, u studentskom domu Dubrovnik i Dubrovnik Palace Conference Hotel 5* održat će se Dani arhitekata 6.0, koje organizira Hrvatska komora arhitekata u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata s nastojanjem objedinjavanja struke i tema važnih za nju.

Nastavlja se tradicija Dana arhitekata kao centralnog mjesta gdje se prezentiraju i raspravljaju značajne teme za rad arhitekata u Hrvatskoj i okruženju Europskog gospodarskog prostora pa i šire. 

 

Dani arhitekata 6.0 će biti održani s namjerom obilježavanja Mjeseca arhitekture u kojem svoj Dan održava i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Tako će Mjesec arhitekture – travanj 2022. godine, biti prepun arhitektonskih tema koje će se prezentirati stručnoj i općoj javnosti.

 

Središnja tema ovogodišnjih Dana arhitekata je “GRAD I LJUDI”.
U sklopu glavne teme govorit će se o temama:

 

Život nagrađene arhitekture

 

Autorsko pravo u arhitekturi 

 

Suvremena arhitektura u Hrvatskoj i svijetu

 

Urbana obnova, ponovno korištenje i New European Bauhaus

 

Drugi o arhitekturi

 

Arhitekti i prostorno planiranje u praksi

 

Razgledavanje grada uz stručno vodstvo

 

Pelješki most – od mita do stvarnosti

 

Program Dana arhitekata 6.0 možete vidjeti na ovoj POVEZNICI.

 

Program Dana će se kao i do sada sastojati od plenarnih predavanja, prezentacija i okruglih stolova, ovoga puta u hibridnom obliku – online i uživo – sva stručna događanja prenosit će se virtualnom vezom te će se sudionici moći pridružiti i na taj način za programski dio predavanja i panela. 

 

Otvaranje će biti u nagrađenom Studentskom domu u Dubrovniku autora Vanje Ristera, Tina Svena Franića i Ane Martinčić Vareško, a glavni program će se održati u Hotelu Palace 5*. U programu su stručno vođeni razgledi triju lokacija grada Dubrovnika, poseban program u Lazaretima te obilazak tek izgrađenog Pelješkog mosta uz vodstvo projektanta mosta. 

 

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnji će se Dani arhitekata 6.0 odvijati pod posebnim epidemiološkim uvjetima, koje osigurava organizator u najtješnjoj suradnji s epidemiolozima i Stožerom civilne zaštite. 

 

Više informacija možete pronaći na: https://dani.arhitekti-hka.hr/o-danima/