tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Povodom Svjetskog dana voda Grohe uklonio 30 tona plastičnog otpada

11 godina s Vama!

Povodom Svjetskog dana voda Grohe uklonio 30 tona plastičnog otpada

Svjetski dan vode
Na današnji Svjetski dan voda GROHE još jednom podsjeća na važnost očuvanja voda, a kroz svoje kampanje i aktivnosti očuvanja okoliša uključuje i svoje kupce.

Oceani plastike sve su izvjesnija budućnost. Prema istraživanjima globalne organizacije World Wildlife Fund, količina plastičnog otpada u oceanima će se učetverostručiti do 2050. godine.  

 

Iz_jezera_Bocac_u_Bosni_i_Hercegovini_GROHE_uklonio_30_tona_plasticnog_otpada Povodom Svjetskog dana voda Grohe uklonio 30 tona plastičnog otpada

 

Brza reakcija važnija je no ikad, što je prepoznao i vodeći svjetski brend za cjelovita kupaonska rješenja i kuhinjske elemente GROHE, novom akcijom za spas okoliša – uklanjanjem 30 tona otpada iz jezera Bočac u Bosni i Hercegovini. Akcija je provedena u suradnji s njemačkom nevladinom udrugom everwave, a do sada prikupljena količina plastike jednaka je količini od milijun PET boca od 1,5 l. Sljedeći je korak reciklirati što je više moguće prikupljenog otpada za ponovnu primjenu. 

 

Čišćenje jezera Bočac aktivnost je u sklopu kampanje “Made for your water”, u kojoj se GROHE obvezao prikupiti po jedan kilogram otpada iz europskih voda za svaki GROHE Blue proizvod kupljen između 1. kolovoza i 31. prosinca 2021. u regiji EMENA.   

 

Poslije_uklanjanja_otpada_2 Povodom Svjetskog dana voda Grohe uklonio 30 tona plastičnog otpada

 

Na ovaj način potrošači su dobili priliku dati izravan doprinos čišćem okolišu, eliminirajući plastične boce za jednokratnu upotrebu iz svakodnevne primjene bez ugrožavanja udobnosti ili praktičnosti. 

 

Inovativni GROHE Blue sustav nudi filtriranu, ohlađenu, negaziranu, srednjegaziranu ili gaziranu vodu izravno iz slavine te, jednom instaliran, može smanjiti buduću potrošnju plastike u omjeru do 800 plastičnih boca godišnje po četveročlanoj obitelji. 

 

Poslije_uklanjanja_otpada Povodom Svjetskog dana voda Grohe uklonio 30 tona plastičnog otpada

 

Nije dovoljno samo spriječiti buduće onečišćenje plastikom, kao tvrtka i uspješan brend moramo aktivno sudjelovati u obnavljanju krhkih ekosustava koji su već pogođeni postojećim plastičnim otpadom. Ovaj se problem može riješiti isključivo zajedničkim radom svih nas, stoga smo zahvalni na snažnom partnerstvu s everwaveom i povjerenju potrošača u naše proizvode” – izjavio je Jonas Brennwald, čelnik LIXIL EMENA i co-CEO Grohe AG.

 

Čišćenje jezera Bočac nastavak je uspješne dugogodišnje suradnje kompanije GROHE s everwaveom, njemačkom ekološkom udrugom koja koristi inovativne tehnologije za uklanjanje plastičnog otpada iz rijeka i jezera prije no što uđe u oceane. Educiranje o utjecaju plastike na okoliš i promoviranje načina života bez plastike ostaju zajednička misija za budućnost.