tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Beč kontinuirano ulaže u biciklističku infrastrukturu

11 godina s Vama!

Beč kontinuirano ulaže u biciklističku infrastrukturu

Biciklistička autocesta povezivat će središte grada s 22. gradskim okrugom
Glavna biciklistička mreža u Beču ove će se godine proširiti za dodatnih 17 kilometara, a bit će provedena na ukupno 44 projekta.

Fokus je na povećanju sigurnosti za bicikliste i nastavku gradnje staza koje su na pojedinim dijelovima prekinute.

 

Austrijska prijestolnica nedavno je predstavila dosad najveći program širenja biciklističkih staza. Glavna biciklistička mreža postat će bogatija za 17 kilometara, a niknut će i nove staze u pojedinim okruzima. Ove će godine ukupno provesti 44 projekta. 

 

Pritom će fokus biti na povećanju sigurnosti za bicikliste i nastavku gradnje staza koje su na pojedinim dijelovima prekinute. Osim toga, na javnim mjestima bit će postavljeno oko 5.000 novih parkirališnih mjesta za bicikle. 

 

Vizualni_prikaz_nove_biciklisticke_staze_u_beckoj_ulici_Wagramer_Strae__Mobilittsagentur_Wien_zoomvp Beč kontinuirano ulaže u biciklističku infrastrukturu

 

Broj biciklista u Beču u neprestanom je porastu. Automatski brojači biciklističkog prometa protekle su godine zabilježili više od 9,3 milijuna biciklista.

 

Vožnjom bicikla u velikoj se mjeri pridonosi zaštiti klime. Tijekom ovog mandata uložit ćemo više od 100 milijuna eura u razvoj biciklističke infrastrukture”, istaknula je članica bečkog gradskog poglavarstva za mobilnost Ulli Sima.   

 

Pritom će se austrijska metropola uglavnom okrenuti gradnji sigurnijih biciklističkih staza koje su fizički odvojene od ostatka prometa.

 

Glavni grad Austrije također planira izgraditi veliku biciklističku autocestu dugu čak sedam kilometara koja će povezivati centar Beča s 22. gradskim okrugom i popularnim rekreacijskim područjem Donaustadt. Duž rute nastat će nove zelene površine i bit će posađena nova stabla. 

 

Ove i iduće godine u najvećem bečkom okrugu Donaustadt također planiraju izgraditi i obnoviti ukupno 14 kilometara biciklističkih staza.

 

Brojnim novim projektima Beč želi dodatno poboljšati gradsku biciklističku infrastrukturu i potaknuti građane da se odluče na korištenje ovog ekološki prihvatljivog prijevoznog sredstva.