tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Multipor – klimatski neutralan brend za izolaciju

11 godina s Vama!

Multipor – klimatski neutralan brend za izolaciju

Foto: Xella
Xella Grupa nastoji pozitivno utjecati na okoliš i klimu svojim održivim i
energetski učinkovitim građevinskim i izolacijskim materijalima, kao i temeljem
vlastitoga djelovanja

Kao dio svoje posvećenosti borbi protiv klimatskih promjena, Xella Grupa želi svojim klijentima ponuditi priliku da daju mjerljiv doprinos ublažavanju klimatskih promjena. Stoga će ova kompanija nadoknaditi emisiju CO2 Multipor®-a, svoje robne marke za izolacijska rješenja – što je čini Xellinim prvim ugljično neutralnim brendom.

 

210923_Xella_Multipor_online_banner_300x250 Multipor – klimatski neutralan brend za izolaciju

 

Multipor proizvodi mineralnu, ekološku i nezapaljivu toplinsku izolaciju, koja predstavlja jedan od najprovjerenijih sustava u svojoj klasi od 1999. Ploče su proizvedene na ekološki održiv način, usmjeren na uštedu energije, od mineralnih sirovina (vapno, pijesak, cement i voda) i bez dodatnih vlakana, plastike ili otrovnih tvari. Ostaci obrade mogu se u potpunosti reciklirati. Za razliku od ostalih izolacijskih materijala, oni neće uzrokovati problem odlaganja kod naknadnog preuređenja, pogotovo zato što naši pogoni u Njemačkoj prihvaćaju Multipor ostatke u Big Bagovima. Multipor mineralne izolacijske ploče imaju ekološke deklaracije temeljene na međunarodnom ISO 14025 standardu.

 

multipor Multipor – klimatski neutralan brend za izolaciju

 

Današnje emisije CO2, poput onih koje nastaju tijekom proizvodnje, obrade sirovina, pakiranja, logistike i zbrinjavanja, nadoknađuju se kupnjom dobrovoljnih kredita za nadoknadu ugljika u suradnji s ClimatePartnerom. Xella Grupa odabrala je dva certificirana projekta zaštite klime u Europi koji daju važan doprinos borbi protiv globalnog zagrijavanja. Jedan u njemačkom Lichtenauu, koji podržava ponovno vlaženje i renaturaciju tresetišta koja mogu pohraniti značajne količine CO2; druga je vjetroelektrana Sveti Nikola u sjeveroistočnoj Bugarskoj, koja proizvodi energiju iz vjetra bez fosilnih goriva.

 

Sukladno tome, Xella je osvježila izgled Multipora: on od sada dolazi u zelenoj boji, od logotipa do folije za pakiranje. Rebranding Multipora poručuje da ekološko razmišljanje i djelovanje nisu novi trend u Xelli, već su čvrsto usidreni u ovoj tvrtki. Multiporove mineralne izolacijske ploče imaju visoka izolacijska svojstva; pomažu smanjiti potrošnju energije za grijanje i hlađenje zgrada i promiču dobro uravnoteženu klimu u zatvorenom prostoru, omogućujući zdraviji život. “Multiporov novi izgled jača identitet brenda i čini vidljivim održivu dimenziju brenda,” rekao je Martin Kindt, voditelj Inovacijskog i strateškog marketinga u Xella Grupi.

 

multipor1 Multipor – klimatski neutralan brend za izolaciju

 

Osim izvanrednih svojstava nezapaljivosti, paropropusnosti i kapilarne aktivnosti, Multipor prije svega karakterizira 100-postotna mogućnost recikliranja, zahvaljujući isključivo mineralnim komponentama. Multipor ploče izrađene su od prirodnih sirovina koje ne sadrže vlakna ni druge štetne tvari. Specifična svojstva materijala Multipor mineralnih izolacijskih ploča čine ih održivim i pametnim izborom za sve vrste gradnje od podruma do krova – bilo da se radi o renoviranju ili novogradnji – u stambenom, poslovnom i industrijskom sektoru.

 

Xella je definirala svoj cilj na području održivosti u 2020. i obvezala se smanjiti intenzitet svojih emisija CO2 (opsezi 1 i 2) za 30% tijekom perioda 2019.-2030.

 

Svojim građevinskim i izolacijskim materijalima Xella nastoji kontinuirano popravljati ugljični otisak zgrada tijekom cijelog njihovog životnog ciklusa.