tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Tvornica Daikin dizalica topline made in EU

11 godina s Vama!

Tvornica Daikin dizalica topline made in EU

Daikin Europe ulaže u novu tvornicu dizalica topline u Poljskoj

Tvrtka Daikin Europe – europska podružnica japanskog proizvođača i svjetskog lidera u proizvodnji ekološki prihvatljivih sustava za dizalice topline, klimatizaciju i ventilaciju, prisutna na tržištu gotovo 100 godina – objavila je ulaganje od 300 mil. eura u gradnju nove tvornice dizalica topline u Łódźu u Poljskoj. To će ujedno biti prva proizvodna baza Daikina u Poljskoj, a u njoj će se proizvoditi dizalice topline za grijanje kućanstava. Proizvodnja bi trebala započeti u srpnju 2024. godine, a prednost nove tvornice je u tome što se nalazi u blizini drugih postojećih Daikinovih europskih proizvodnih baza: u Belgiji, Češkoj i Njemačkoj. Spomenuta ulaganja dio su Daikinovog strateškog plana od 840 mil. eura i novih ulaganja u postojeće tvornice, čime ukupna ulaganja tvrtke Daikin Europe do 2025. godine prelaze 1,2 mlrd. eura.

 

U skladu s time, Toshitaka Tsubouchi, predsjednik Daikin Europe ističe: "Kao vodeća tvrtka na europskom tržištu dizalica topline, Daikin preuzima izazov olakšavanja društvenog prelaska s kotlova na fosilna goriva na dizalice topline. Do ovog trenutka ojačavali smo razvoj i servisne sposobnosti naših proizvoda, a sada smo odlučili otvoriti novu tvornicu u Poljskoj. Ona će imati najveći kapacitet za proizvodnju dizalica topline u Daikin Europe Group. Tom investicijom ciljamo na preuzimanje prvog mjesta u tržišnom udjelu u svakoj od većih zemalja."

 

Daikin_tvornica_Poljska_1 Tvornica Daikin dizalica topline made in EU

 

Stabilna opskrba brzorastućeg tržišta

 

Na to se nadovezuje Hiromitsu Iwasaki, zamjenik predsjednika Daikin Europe: "Širimo naš proizvodni kapacitet kapitalnim investicijama i povećanjem zapošljavanja u postojećim tvornicama dizalica topline u Europi. Odluka o gradnji sasvim nove tvornice u Poljskoj pokazuje konkretan odgovor na povećane zahtjeve u Europi. Poljska je zemlja s velikim brojem obučene radne snage, a nova tvornica zaposlit će 1000 ljudi do 2025. godine. Naši napori omogućit će nam proizvoditi četiri puta više od trenutačne količine do 2025. godine i stvoriti proizvodni sustav za stabilnu opskrbu brzorastućeg tržišta. Novom tvornicom nastavljamo strategiju lokalne proizvodnje, što znači da su svi proizvodi za grijanje prodani u Europi također i proizvedeni u Europi."

 

Daikin_tvornica_Poljska_2 Tvornica Daikin dizalica topline made in EU

 

Dizalice topline pomažu u dekarbonizaciji Europe

Tijekom posljednjeg desetljeća europsko tržište dizalica topline raslo je stabilnom brzinom, sa stopom od više od 1 mil. prodanih jedinica godišnje u 2021. godini. U skladu s time, Patrick Crombez, generalni menadžer Daikin Europe Heating and Renewables napominje: "Europskim zelenim planom europski lideri definirali su jasan put za to da Europa do 2050. godine postane klimatski neutralan kontinent. Dizalice topline imaju ključnu ulogu u postizanju tih ambicija pa u godinama koje dolaze očekujemo njihovo masovno prihvaćanje. Do 2025. godine očekuje se uvođenje najmanje 3 mil. dizalica topline godišnje, što predstavlja godišnju stopu rasta oko 30%. Dakle, s tvrtkom Daikin ciljamo na potvrđivanje našeg vodstva ulaganjem u budućnost."

 

Više informacija Daikinu: www.daikin.hr