tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Sedam savjeta za dizajn malih kupaonica

11 godina s Vama!

Sedam savjeta za dizajn malih kupaonica

Foto: Geberit
Mali tlocrt kupaonice

Kupaonica bi trebala biti mjesto za utočište i opuštanje, no ako je tlocrt malen, mogućnosti dizajna često su ograničene. Ako imate kupaonicu s vrlo malim tlocrtom, znate o čemu pričamo. Dakle, kako pretvoriti malu kupaonicu od samo nekoliko kvadratnih metara u pravu kupaonicu iz snova? Potrebno je pažljivo osmisliti dizajn prostorije.

 

 

Mala_kupaonica Sedam savjeta za dizajn malih kupaonica

 

Razna istraživanja pokazuju da je kupaonica mjesto gdje ljudi žele uživati ​​u miru i tišini te se opustiti. Ali ako je prostorija mala, nema puno mjesta za pravu oazu blagostanja. Ukoliko u kupaonici osim WC školjke, umivaonika i prostora za tuširanje treba biti mjesta za dekoracije ili ostali namještaj, tada već prostor postaje tijesan. No, postoje načini za uređenje male kupaonice – čak i uz mali budžet.

 

SEDAM SAVJETA ZA DIZAJN MALIH KUPAONICA

1. Koristite sanitarne proizvode koji štede prostor, drugim riječima uređaje tankih dimenzija ili skraćenih projekcija. Poput kompaktnih opcija WC školjke i umivaonika.

2. Urednost stvara prostor, stoga je kupaonski namještaj s pametnim prostorom za odlaganje dobro rješenje. U takvim slučajevima osobito su korisne baze za umivaonike s ladicama ili elementi s ogledalom i prostorom za odlaganje kupaonskog pribora.

3. Velike pločice savršen su izbor za malu kupaonicu jer ima manje fuga. Zidna struktura tako izgleda ujednačeno, a prostorija djeluje većom.

4. Vrijedno je obratiti pozornost na pravu rasvjetu u kupaonici. S optimalnim uvjetima osvjetljenja, čak i kupaonice bez prozora mogu izgledati veće, toplije i privlačnije.

5. Svijetle i tople boje potpuno odgovaraju manjim kupaonicama. U kombinaciji s pravom rasvjetom, prostorija će izgledati veća.

6. Slobodne površine daju više prostora i čine prostoriju većom. Zbog toga su konzolni proizvodi prikladni za kupaonice s malim tlocrtom. Konzolna WC školjka ne samo da čini prostoriju prozračnijom i prostranijom, već olakšava i čišćenje.

7. Prirodni materijali poput kamena i drva toplo se preporučuju u maloj kupaonici. Čine prostoriju privlačnom i ugodnom.

 Konzolna_WC_koljka_iz_kupaonske_linije_Geberit_iCon Sedam savjeta za dizajn malih kupaonica

Kompaktne WC školjke s projekcijom od svega 49 cm stvaraju više prostora za kretanje u malim kupaonicama. (Konzolna WC školjka iz kupaonske linije Geberit iCon). 

 

Kompaktni_umivaonik_i_baza_za_umivaonik_kupaonske_linije_Geberit_Xeno2 Sedam savjeta za dizajn malih kupaonica

 

Asimetričan oblik bazena umivaonika omogućuje zanimljiva rješenje čak i u malim prostorima. (Kompaktni umivaonik i baza za umivaonik iz kupaonske linije Geberit Xeno2).

Saznajte više na www.geberit.hr