tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Besplatna konferencija - Jeste li energetski siromašni?

11 godina s Vama!

Besplatna konferencija - Jeste li energetski siromašni?

Foto: Erik Mclean, Unsplash
Povodom Međunarodnog dana žena održava se konferencija pod nazivom NEVIDLJIVO LICE ENERGETSKOG SIROMAŠTVA - ŽENSKA PERSPEKTIVA

Cijene energenata već su niz godina u porastu, a rat u Ukrajini dodatno je pridonio energetskoj krizi, što je dovelo do najviše stope inflacije u posljednjih nekoliko desetljeća. Energetsko siromaštvo postaje bitan problem u mnogim dijelovima Europe, budući da se velik broj kućanstava bori sa plaćanjem rastućih troškova energije.

 

Prema definicije Europske komisije , energetsko siromaštvo je situacija u kojoj kućanstvo nema pristup temeljnim energetskim uslugama, a pokazatelji mogu biti nemogućnost adekvatnog zagrijavanja doma te podmirivanja mjesečnih računa za energiju.

 

Žene su, u Hrvatskoj, ali i EU izloženije riziku od energetskog siromaštva budući da primaju niže plaće i mirovine od muškaraca.

Obzirom na navedeno, ali i povodom održavanja Međunarodnog dana žena, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj u suradnji sa portalom ZGRADOnačelnik.hr organizira konferenciju:

 

NEVIDLJIVO LICE ENERGETSKOG SIROMAŠTVA – ŽENSKA PERSPEKTIVA

Konferencija će se održati u ponedjeljak, 06. ožujka 2023. godine s početkom u 10 sati

UŽIVO u konferencijskoj dvorani Kuće Europe, Augusta Cesarca 4-6, Zagreb,

a ONLINE Facebook Live Europskog parlamenta.

 

Najava_konferencije Besplatna konferencija - Jeste li energetski siromašni?

Najava konferencije, Europski parlament u Hrvatskoj i zgradonačelnik.hr 

 

Program konferencije možete preuzeti sa poveznice. Konferencija je besplatna, uz obaveznu prijavu za sudjelovanje uživo. Za sudjelovanje ONLINE prijava nije potrebna, no možete se prijaviti kako bi dobili zaključke sa konferencije. Prijavu za besplatno sudjelovanje na konferenciji Nevidljivo lice energetskog siromaštva - ženska perspektiva možete izvršiti na poveznici.

Trenutna kriza ima velik učinak na određene demografske skupine, poglavito žene. Nužno je zaštititi kućanstva s niskim dohotkom, posebice starije žene i samohrane majke. Detaljnije o koracima Europske unije s ciljem ublažavanja energetskog siromaštva možete pročitati ovdje.