tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Brick Award  - manje od mjesec dana za prijavu inovativnih arhitektonskih rješenja

11 godina s Vama!

Brick Award  - manje od mjesec dana za prijavu inovativnih arhitektonskih rješenja

Brick Award 22 project: Leyton House
Foto:  Fernando Manoso
Brick Award je priznanje posebno uspješnim primjerima moderne arhitekture od opeke

Ostalo je manje od mjesec dana za prijave najkreativnijih projekata u arhitekturi za koje grupa Wienerberger dodjeljuje nagradu Brick Award. Ova prestižna nagrada dodjeljuje se kako bi se nadahnulo i motiviralo arhitekte da istraže nove mogućnosti u pristupu gradnji glinenim materijalima, a svoje projekte mogu prijaviti arhitekti, kritičari i novinari arhitekture. Kriteriji za odabir uključuju inovativni dizajn eksterijera i vješto korištenje opeke kao glavnog materijala te funkcionalnost, održivost i energetsku učinkovitost građevina.

 CMBE_EVN_BAW_2022_BOK_PHO_The_House_that_Inhabits_013 Brick Award  - manje od mjesec dana za prijavu inovativnih arhitektonskih rješenjaBrick Award 22: The House that Inhabits - Productive Urban Living, Babahoyo - Ecuador, Photographer: Jose Fernando Gomez

 

Wienerberger Brick Award obuhvaća projekte koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi te je ujedno priznanje posebno uspješnim primjerima moderne arhitekture od opeke. Ovogodišnji Brick Award usmjeren je na održivost, klimatske promjene, energetsku učinkovitost te udobnost stanovanja – primjerenost projekta u odnosu na njegovu namjeru, vrstu zgrade i kulturni kontekst. Pobjednički projekti nagrađuju se novčanim nagradama, a fotografije projekta objavljuju se diljem svijeta. Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija unutar kojih će biti odabran pobjednik kategorije kao i jedan glavni dobitnik. Kategorije su Feeling at home, Living together, Working together, Sharing public spaces i Building outside the box.

 

U natječaju se opeka stavlja u središte pozornosti čime se pokazuje kako uzbudljiva, izuzetna i moderna može biti arhitektura koja koristi opeku. Osim što osvaja svojom dugotrajnošću, sve veći broj arhitekata odabire je zbog brojnosti oblika i boja u kojima dolazi. Krajnji cilj nagrade Brick Award je potaknuti izgradnju sve održivijih i energetski učinkovitijih objekata koji će zadovoljiti potrebe suvremenog stanovanja i stvoriti temelje za budućnost gradnje. Internetska platforma otvorena je za prijavu na natječaj, a prijave su moguće do 14. ožujka 2023. godine. Više o međunarodnoj nagradi kojom se daje priznanje vrhunskom arhitektonskom projektu od opeke možete pročitati na službenoj Brick Award web stranici.