tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX 2023

11 godina s Vama!

Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX 2023

Vidikovac - Zadar, arhitektonsko rješenje Ante Andrović (Mediterra d.o.o.)
Foto: Filip Brala
Prijave su otvorene do 14. travnja, a u lipnju se biraju nacionalni pobjednici koji će predstaviti Hrvatsku na međunarodnom izdanju krajem godine u Meksiku

Otvoren je natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX, globalnog priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća. Natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX otvoren je za sve prijave do 14. travnja, a u lipnju će se priznanja dodijeliti nacionalnim pobjednicima koji će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom izdanju Graditeljske nagrade CEMEX krajem godine u Meksiku.

 

U natječaju mogu sudjelovati svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom 2021. i 2022. godine, koji su u gradnji koristili CEMEX-ove proizvode. Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost i drugi stručni čimbenici.

 

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga, nagrada obuhvaća i dodjelu četiriju posebnih priznanja i to za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

 

Članovi Odbora nagrade su uvaženi stručnjaci koji će svojim znanjem i iskustvom, a na temelju zadanih kriterija ocjenjivati prijavljene projekte. Hrvatski Odbor nagrade čine Daša Gazde, dipl. ing. arh. predsjednica Društva arhitekata Splita, prof. dr. sc. Alen Harapin, dipl. ing. građ. redoviti profesor na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu te izv. prof. dr. sc. Vanja Ilić, dipl.ing.arh. izvanredna profesorica Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

 

CBA2023_790x250 Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX 2023

 

Kao i u proteklih godina, Graditeljska nagrada CEMEX odvija se pod sloganom „Ideje koje grade život". Natjecanjem se želi prepoznati i istaknuti one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Njime se želi potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te istaknuti inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

 

Više informacija o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na poveznici. 

 

U 2022. godini globalni natječaj u Meksiku je ugostio čak četiri hrvatska projekta kao nacionalna finalista, a projekt gradnje stambeno-poslovne građevine u Kutini osvojio je drugo mjesto u kategoriji Stambene građevine.