tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

11 godina s Vama!

Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

Foto: Karlo Vukić
Priča o uređenju Salt and Stone Ville za najam u Ninu

Luksuznoj kući za najam, u blizini mora sa bazenom od prirodnog kamena, koji garantira trajnost i raskošnu ljepotu pridruženi su dodatni sadržaji za uživanje i opuštanje za vrijeme, ali i nakon ljetne sezone. O gradnji, opremanju i atmosferi koja se htjela postići uređenjem kuće za odmor ispričali su nam arhitektica Agisa Gashi iz ureda Minimal 20 Studio te vlasnik kuće, Kole Gashi.

 

-Svaka bura nam u vilu donese sol. Na kamenu zaista bude soli. Kamen smo donijeli mi, a sol je oduvijek bila ovdje. Zato smo kuću i nazvali Salt and Stone, odnosno Sol i Kamen, objasnio je vlasnik.

 

Kuća za odmor smjestila se u Ninu u neposrednoj blizini ninske Solane i bazena u kojima odvija tradicionalna proizvodnja soli, djelovanjem mora, sunca i vjetra. Stara dvokatnica potpuno je renovirana i pretvorena u prostor za ugodan odmor i opuštanje. Većinu građevinskih i finih završnih radova odradila je tvrtka Delta Group d.o.o..

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_02 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_69 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Bazen u bračkom kamenu

 

Kod uređenja okućnice ideja je bila naglasiti tradiciju i ljepotu gradnje prirodnim kamenom. Kao oblogu unutar i oko bazena korišten je brački kamen, uz koji izvrsno pristaje traventin kamen na fasadi i zidu sa slapom iznad bazena. Svijetli ton bračkog kamena zaslužan je za primamljiv efekt „tirkizne oaze” unutar bazena.

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_08 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_67 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Za odvodnju oborinske vode ili vode prelivene iz bazena ugrađena je PVC Star Drain linijska kanalica, s rešetkom od anodiniranog aluminija, koji je otporan na sol i klor, belgijskog proizvođača PCK Belgium, čiji asortiman zajedno sa savjetima oko odvodnje možete potražiti kod tvrtke Malo Misto d.o.o..

Ova vrsta linijske odvodnje pogodna je za pješačko opterećenje, dakle može se ugraditi na prostore oko kuća ili bazena te terasa, a dostupna je u crnoj, sivoj ili corten steel nijansi.

 

Bazen_sa_palmama_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_01 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezoneFoto: Minimal 20 Studio 

Uređenje bazena i okućnice oplemenila je ambijentalna vanjska rasvjeta za uživanje u večernjim satima te autohtono mediteransko bilje i stabla masline, a palme pored bazena cijelu priču su začinile egzotikom.

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_22 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Ugodna temperatura u svakom trenutku

 

Za optimalnu temperaturu i opuštanje u vili, uz smanjenu razinu buke, zaslužni su Daikin Sensira klima uređajiVlasnicima vila za odmor prioritet je svojim gostima ponuditi ugodno okruženje te brzo postizanje željene temperature prostora, uz što veću energetsku učinkovitost, niže račune za električnu energiju i jednostavno održavanje.

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_27 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Daikin Sensira nudi optimalan omjer svega navedenog, a svojim dizajnom lako će se uklopiti u većinu prostora. Energetski učinkovita tehnologija automatski prilagođava snagu te tako smanjuje potrošnju energije i buku. Koristi ekološki prihvatljivu radnu tvar R32 koja smanjuje utjecaj na okoliš i štedi energiju.

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_09 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Kvalitetna ugradnja i servis svih jedinica jednom godišnje osigurat će vrhunske performanse uređaja i njegovu dugotrajnost. Jedinica sa čistim filterima omogućuje zdravije okruženje i učinkovitiji rad uz manju potrošnje energije.

 

Otvoren pogled na bazen i okruženje

 

Iz kuće za odmor puca predivan pogled na more, Velebit i stari grad Nin pa je cilj bio zadržati otvorene vizure kako bi gosti nesmetano uživati u pogledu. Zahvaljujući velikim staklenim površinama i staklenim stijenama u pogledu je moguće uživati i iz unutrašnjosti kuće, a te iste staklene stijene omogućuju otvoren pogled na bazen i vrt pa najmlađe možete lakše držati na oku.

 

Opuštanje prije i nakon sezone

 

Ako Salt and Stone Villu iznajmite van najtoplijeg perioda, nudi se mogućnost grijanja bazena, spa zona sa saunom i jacuzzijem te tradicionalna dalmatinska konoba sa velikim stolom za druženje, kaminom i kuhinjom.

Spa zona je sa kućom i konobom povezana staklenim prolazom pa gosti, ako ne žele, ne moraju imati kontakta sa vanjskim uvjetima kada nije dovoljno toplo. Prolaz je popločan bračkim kamenom čime je raskoš eksterijera uvučena u interijer, a potpuni dojam zaokružen je rasvjetom, slikama i zelenilom.

 

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_74 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_72 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_77 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

Ureenje_Salt_and_Stone_Ville_u_Ninu_41 Luksuzna kuća za odmor u kojoj se može uživati prije, tijekom i nakon sezone

 

-Volumen od stakla, odnosno prolaz najzanimljiviji je za mene kao arhitekta. To je nova tema koju smo dodali postojećoj zgradi, ali vrlo je lagan i nenametljiv. Željeli smo sačuvati formu stare kuće, bez puno promjena i intervencija, a ovaj prolaz je izvrsno nadopunjava ne remeteći originalni oblik, objasnila je arhitektica.