tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Schneider Electric nagrađuje doprinos tvrtki za održivu budućnost

11 godina s Vama!

Schneider Electric nagrađuje doprinos tvrtki za održivu budućnost

Foto: Schneider Electrics
Otvorene su prijave za Sustainability Impact Awards, a nagrada se dodjeljuje drugu godinu zaredom. Ove godine, pored partnera, prijaviti se mogu klijenti i dobavljači.

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, otvorio je prijave za program nagrađivanja Schneider Electric Sustainability Impact Awards. Prijave su otvorene do 17. studenog 2023., a pobjednici će biti objavljeni u travnju 2024. godine.

 

Inicijativa je pokrenuta 2022. s ciljem promicanja dobrih praksi u stvaranju otporne i održive budućnosti. Ove godine, osim Schneiderovih partnera, prijaviti se mogu i klijenti te dobavljači, stoga se nagrade dodjeljuju u novim kategorijama:

 


• „Utjecaj na klijente“: za tvrtke koje demonstriraju liderstvo u održivosti pomažući svojim klijentima ostvariti ciljeve dekarbonizacije.
• „Utjecaj na vlastito poduzeće“: za tvrtke koje su se pokazale liderima u održivosti i dekarbonizaciji poslovanja.
• „Utjecaj na vlastito poduzeće za velike ili srednje dobavljače“: za dobavljače koji sudjeluju u Schneiderovom projektu Zero Carbon kojemu je cilj do 2025. prepoloviti operativne emisije ugljikovog dioksida kod tisuću najvećih svjetskih dobavljača.

 

Kriteriji za odabir dobitnika također su nadopunjeni kako bi se obuhvatio širi raspon aktivnosti elektrifikacije i digitalizacije poslovanja u cilju postizanja neto ugljične neutralnosti. Osim toga, detaljnije se uzimaju u obzir i aktivnosti kojima se doprinosi stvaranju električne energije 4.0, kao što su poboljšanje energetske učinkovitosti, implementacija digitalnih alata i tehnologija te drugi primjeri dobrih praksi i inovacija. Osim vrijednog priznanja, dobitnicima nagrada pruža se globalna vidljivost koja potencijalno otvara vrata novim poslovnim prilikama.

 

„Svi dijelimo istu misiju bržeg postizanja neto ugljične neutralnosti. Zato nam je u Schneider Electricu iznimno drago što ove godine, osim naših partnera, nagradu Sustainability Impact Awards imaju priliku dobiti i klijenti te dobavljači. Želja nam je istaknuti i osnažiti pojedince koji doprinose zajedničkom cilju dekarbonizacije te podržati ostale dionike da slijede njihov primjer“, izjavio je Roan Kelkar, izvršni potpredsjednik za energetske proizvode u Schneider Electricu.

 

Kako se prijaviti

 

Rok za prijavu je 17. studenog 2023., a prijaviti se možete ovdje. Prije dodjele globalne nagrade, održat će se regionalno finale u kojem će se između svih prijavnica odabrati uži izbor. Globalni pobjednik bit će objavljen u travnju 2024. godine.

 

Sustainability Impact nagrada za 2023. godinu prikupila je ukupno 241 prijavu partnerskih tvrtki širom svijeta, a šest ih je odabrano za globalne pobjednike te nagrađeno za inovacije i aktivnosti u cilju dekarbonizacije.

 

Nagrada Schneider Electric Sustainability Impact Awards dio je Schneiderovog programa Partnerstvo za održivost kojemu je cilj osnaživanje partnera u postizanju održivije budućnosti. U sklopu programa pokrenuta je i Škola održivosti Schneider Electrica, besplatna obrazovna platforma dostupne tvrtkama širom svijeta kako bi ubrzale svoj put dekarbonizacije.

 

O Schneider Electricu

 

Svrha Schneider Electrica je osnažiti sve kako bismo na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti. Ovaj koncept nazivamo Life Is On. Misija nam je postati vaš digitalni partner za održivost i učinkovitost. Pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih, globalnih, procesnih i energetskih tehnologija, povezanih proizvoda, nadzora, programske podrške i usluga održavanja, koji povezuju krajnje točke s oblakom tijekom čitavog životnog ciklusa, omogućavajući na taj način integrirano upravljanje poslovnim subjektima, u segmentima domaćinstva, zgradarstva, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije. Mi smo najlokalnija globalna tvrtka. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosustave, pasionirane po pitanju naše zajedničke smislene svrhe i vrijednosti uključivosti i osnaživanja.
www.se.com/hr