tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 PRIJEDLOG UREĐENJA KULTNE PRODAVAONICE "MARASKA" NA POLUOTOKU

11 godina s Vama!


PRIJEDLOG UREĐENJA KULTNE PRODAVAONICE "MARASKA" NA POLUOTOKU

Idejni projekt "Maraska"
Foto: Arhitektura plus
Trgovina Maraska smještena u prizemlju zgrade unutar stare gradske jezgre Zadra dobiva novi izgled.

Prostor trgovine sastoji se od prednjeg izložbeno- prodajnog dijela za kupce, te stražnjeg – skladišta i sanitarnog čvora za zaposlenika. Veći dio izložbeno -prodajnog dijela čine police u drvu koje popunjavaju tri zida. Police su uokvirene crnim knaufom s gornje i bočne strane kako bi se stvorio osjećaj cjeline. Organizirane su tako da ima dovoljno kapaciteta za izlaganje i spremanje svih artikala. Donji dio čine ladičari u boji metala za skladištenje ambalaže visine 45 cm, dok je ostatak popunjen policama u drvetu visine 220 cm. Na pojedinim mjestima unutar polica izbačeni su "metalni kubusi", oblikovani u kontrastnom materijalu kako bi se izloženi artikli dodatno naglasili. U tom dijelu trgovine nalazi se i izlog koji je osmišljen kao otvorena niša s metalnim okvirom kako bi se ostvario kontakt s ulicom. Sadržaj izlaganja je moguće mijenjati ovisno o sezoni i ponudi, a osvijetljen je uglovnim reflektorima.

S obzirom na to da je Maraska dugogodišnji brend koji je prepoznat van granica države, zid desno od ulaza zamišljen je kao izložbeni zid. Svi elementi su oblikovani u metalu, a pozadina je neutralna – bijela. U gornjoj zoni je veliki logo brenda, a u donjoj metalni okvir s izložbenom ambalažom uz koje se nalazi tekst koji podsjeća na najbolje karakteristike pojedinih pića.

Prodajni pult smješten je preko puta ulaza, kako bi prodavač u svakom trenutku mogao imati kontrolu nad ulazom/izlazom kupca te lako dostupno skladište.

Na podu je postavljen microtopping u karakterističnoj boji "maraške", dok je rasvjeta u obliku reflektora koje je moguće prilagođavati ovisno o korištenju. Iznad radnog prostora trgovca postavljene su dvije visilice.