gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
avw Dizajn poslovnih interijera

Dizajn poslovnih interijera

Dizajn poslovnih interijera
Foto: DIZAJN I UREĐENJE INTERIJERA
U današnje vrijeme sve više imamo potrebu boraviti u lijepo uređenim interijerima u kojima se osjećamo ugodno. Iz navedenog razloga pri uređenju poslovnih prostora posebno je bitan prvi dojam. Klijenti će vrlo često već na osnovu prvog dojma donijeti odluku žele li ostati u prostoru ili ga napustiti.

Uređenje malenog frizerskog salona u Splitu


Uređenje interijera za mene predstavlja pravi izazov, budući da svaki prostor, bez obzira radi li se o stambenom, javnom ili poslovnom, ima svoju priču, priču koju treba prepoznati i spretno ispričati. Kako bi se zaokružila kompletna priča, najvažnije je prostor začiniti toplinom i osobnošću.

Moj najnoviji zadatak uređenja malenog frizerskog salona veličine 20 m2, bio je vrlo izazovan. Naime, osim što se radilo o prostoru koji je u najmu, gazdarica je raspolagala i sa vrlo ograničenim budžetom. 

Budući da je salon smješten u starom dijelu grada Splita između kamenih kuća, u uskoj ulici popločanoj kamenim kockama, prilikom osmišljavanja koncepta uređenja namjerno smo odlučili zadržati ugođaj svježine kamena, škura i mora. Pritom smo koristili drvo, te boje i uzorke materijala koji će dodatno pojačati ugođaj.
Uređenje smo započeli bojanjem zidova koji nijansama sivih oblaka prelaze do vrha zida u čisto bijelu boju. Jednostavnim rješenjima pristupili smo saniranju detalja.

Pomoću paravana od grilja uspješno je skriven bojler koji je do tada stršao u prostoru. Vrata koja se ne koriste, a koja nismo smjeli zamijeniti, sakrili smo drugima izrađenim od jelovog drveta, a za morski štih obojali smo ih u plavo. 

Velika frizerska zidna ogledala uokvirili smo škurama koje smo ujedno iskoristili i za ugradnju kvalitetne rasvjete potrebne frizerskom salonu. Za police ispod ogledala inspiraciju smo pronašli u drvenim ljestvama, dok su stari ormarići dobili novi izgled tako što smo ih obojali u kombinaciju plave i svijetle boje drveta, dodatno ih ukrasivši  ručkicama u obliku kamenčića.

Poseban ugođaj prostoru pruža malena zelena oaza smještena na samom ulazu u salon, iza koje se možete udobno sjesti i pričekati na svoj red za uljepšavanje. 
Za čekaonicu smo iskoristili postojeće stolice, koje smo samo presvukli u svijetlu tkaninu postavivši na njih udobne ukrasne jastuke u veselim tonovima. Stara prozorska sjenila zamijenjena su rolo zavjesama s uzorkom bilja, te sada pružaju prostoru dodatnu svježinu. Police za časopise izradili smo od drvenih kutija uskladivši boje s ostatkom salona.  

Konačni rezultat je velika transformacija prostora uz minimalan budžet i maksimalno zadovoljstvo vlasnice.


PROJEKT REALIZIRALI:
Biljana Pažin, 
Marina Jelačić
Edi Barać