gradimozadar.hr   gradimozadar.hr   gradimozadar.hr  gradimozadar.hr 
Izdanje vertikalnih vrtova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Vertikalni vrtovi - Sharjah Golf Club
Foto: Sundar Italia
Dva najviša vertikalna vrta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima instalirana su u Sharjah Golf and Shooting Club predvorju, što je važno postignuće za jedan od najpoznatijih privatnih golf i streljačkih klubova u zemlji koji pruža razne poslovne i sportske usluge.
Tvrtka Sundar Italia izabrana je za izradu ova dva vertikalna vrta koji su dizajnirani u suradnji sa AD-MYRA SA.

Vertikalni vrtovi se nalaze na bočnim stranama glavnog ulaza i dostižu visinu od 14 metara i širinu od 4.5 metara, ukupne površine od 126 četvornih metara. Stvaraju spektakularnu kaskadu od cvijeća i biljaka koje mijenjaju izgled i boju ovisno o godišnjem dobu. Predstavljaju fascinantnu i uzbudljivu instalaciju koja dočekuje goste i posjetitelje kluba. 

Botaničari su pažljivo odabrali 26 različitih vrsta za ukupno 9.400 bilja, uključujući orhideje, bijele i crvene anturije, fikus i mnoge druge zelene biljke u različitim veličinama. Sve biljke su bile pre kultivirane u zaštićenoj zelenoj kući u sjedištu Sundar Italia, nakon čega su prenesene na mjesto postavljanja, tako da kad su stigle, vrtovi su već bili gotov estetski proizvod.

Vertikalni vrtovi prevezeni su u Ujedinjene Arapske Emirate kao specijalni teret u kontroliranim temperaturnim uvjetima, a instalirani su na zidove koji su opremljeni s automatskim navodnjavanjem i dezinfekcijskim sustavom. Avangardna tehnologija omogućuje botaničarima i timu tvrtke Sundar Italia da drže vrtove pod stalnim nadzorom, kako bi im se mogla pružiti briga po potrebi. Zahvaljujući dobroj koordinaciji timova, vertikalni vrtovi postavljeni su u samo jednom danu.

Također, predvorje kluba krase dva reflektirajuća bazena smještena neposredno ispod vertikalnih vrtova. Rezultirajući estetski učinak je izvanredan i naglašava osjećaj mira, blagostanja i sklada koji isijavaju na ovom mjestu gdje su luksuz, detalji i inovacija temelj svake usluge.
Publisher:
gradimozadar.hr