tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 3. TJEDAN DIZAJNA ZAGREB (#tdzg2016) U SVOM PUNOM SJAJU

11 godina s Vama!

3. TJEDAN DIZAJNA ZAGREB (#tdzg2016) U SVOM PUNOM SJAJU

3. Tjedan dizajna Zagreb
Foto: tdzg
Najveća manifestacija posvećena dizajnu u Hrvatskoj, ove godine održava se od 3. do 8. svibnja sa središtem u Laubi i, susjednoj zgradi Haubi, a okuplja više od tri stotine izlagača, predavača, i drugih stručnjaka posvećenih dizajnu.
U Kući za ljude i umjetnost Lauba, te susjednoj zgradi Hauba, otvoren je „3. Tjedan dizajna Zagreb“ (#tdzg2016). Na više od 4.000 m² odvijaju se izložbe namještaja, izložbe dizajnerskih predmeta - #tdzg Expo te izložbe prodajnog karaktera #tdzg Market, kao i razna događanja, poput konferencija, panela, predavanja, a na kojima ukupno izlaže i sudjeluje više od tri stotine stručnjaka iz područja dizajna.

Partner regija, nordijske države - Danska, Finska, Norveška, Švedska - izlažu dizajnerske predmete svojih renomiranih dizajnera u sklopu #tdzg Expa, tj. u sklopu Nordijske kuće, koju su osmislile Ana Herceg i Jelena Babić iz agencije za projektiranje i optimizaciju prodajnog mjesta, produkt dizajn i arhitekturu Brigada. Povrh toga, vodeći nordijski stručnjaci, poput Borisa Berlina (Danska), Lovea Hulténa (Švedska), Ewe Kumlin (Švedska) - direktorice Svensk Forme i Pyrya Taanila (Finska) stigli su u Zagreb kako bi svoje bogato iskustvo podijelili s hrvatskim stručnjacima i gospodarstvenicima.

“Dizajn koji smo za vas pripremili u Haubi izričito je nordijskog karaktera i opsega. Iako postoje brojni utjecaji koji se mogu vidjeti na nacionalnim razinama, industrija dizajna u nordijskim zemljama koristi sinergiju koja proizlazi iz bliske suradnje i stalne razmjene ideja i znanja. Nordijska arena je ''melting pot'' za koordinaciju i suradnju naših zemalja, što se danas prikazuje i manifestira kroz zajedničku izložbu našeg dizajna. Ponosni smo što vam, tijekom Tjedna dizajna Zagreb, možemo predstaviti četiri glavne teme, od kojih je naš nordijski tim za suradnju u Hrvatskoj crpio inspiraciju. One su: dnevni boravak, vrt, dječja soba i kuhinja.», poručili su veleposlanici Finske, Danske, Norveške i Švedske u zajedničkom govoru.

Po prvi puta održat će se Noć dizajna, u petak 6. svibnja, te će dizajn zaživjeti u cijelome gradu – na više od trideset partner lokacija gdje će se održavati promo događanja, kokteli, predavanja ili posebne prodajne akcije. Povrh toga, u ulici Augusta Cesarca, kod Europskog trga, biti će izložena Glamping kupola (engl. glamurous camping, glamurozno kampiranje), projekt u suradnji sa kupole.hr, a koja će biti u potpunosti opremljena namještajem i uporabnim predmetima domaćih tvrtki. Kao i svake godine, #tdzg2016 će okupiti veliki broj stručnjaka iz područja dizajna, koji će podijeliti svoja iskustva o ulozi dizajna u pokretanju gospodarstva. 

S obzirom na velik broj sadržaja i brojna događanja, direktori Tina Marković i Daniel Tomičić istaknuli su "Očekujemo da ovaj #tdzg2016 bude još veći od prethodnih. Svake godine povisujemo ljestvicu, a ova godina donosi bogatstvo sadržaja. Obavezno posjetite sve #tdzg Partner lokacije i sudjelujte 6. svibnja na Noći dizajna, jer  smo spremili fantastičan program i popuste. Na konferenciju Auto(r) nam stiže dizajnerica automobila iz popularnog MINI-ja, rodom iz Rijeke - Ana Zadnik. #tdzg Market u Haubi nudi jedinstvenu priliku posjetiteljima da kupe dizajnerske proizvode po izrazito povoljnim cijenama. Dvije modne revije, Food dizajn program, gdje ćemo printati hranu 3D printerom, brojne premijere, nagradne igre, a naravno tu je zabavni program nakon 21,00 sat, za druženje i opuštanje.”

Dodatni razlog da ne propustite Tjedan dizajna Zagreb ove godine jest suradnja #tdzg2016 i udruge Europa Donna. U suradnji s Europa Donna udrugom prikupljat će se novac za kupnju aparata za intraoperativno zračenje, tako da će posjetitelji na označenim lokacijama tijekom #tdzg moći donirati novac za kupnju ovog aparata koji spašava živote. Dnevni raspored događanja pratite na Facebook i web stranicama Tjedna dizajna.
Publisher:
gradimozadar.hr