tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu

11 godina s Vama!

Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu

Plexiform - Folio
Foto: Rossini Group
Rossini Group brendovi 929MILANO i Plexiform predstavili su na Light+Building eventu bogat niz novih prijedloga koji zadovoljavaju najviše tehničke i dizajnerske standarde. Grupa obuhvaća sve aspekte svijeta rasvjete, s ciljem stvaranja kvalitetnih proizvoda i certificirane proizvodnje.
Kroz brand 929MILANO, koji je osnovan 2014., Rossini Group se zahvaljujući suradnji s dizajnerima fokusirao na dizajn. Kroz Plexiform, talijansku kompaniju stečenu 2012., grupa nastavlja s istraživanjima i tehnologijom, kako bi ponudila izuzetno fleksibilne sustave, sa visokim performansama svjetla i najboljim dizajnom, osiguravajući najbolju svjetlosnu učinkovitost i uštedu energije. 

Predstavljen je novi asortiman 929MILANO proizvoda, smišljenih u suradnji s dizajnerima. Kreativno razmišljanje Andree Lazzari rezultiralo je dvjema visećim svjetiljkama, Intra i Pavè. Studio Chiaramonte Marin dizajnirao je Terrazza Martini, viseću svjetiljku inspiriranu tipičnim aperitivima u Milanu, posebno Martinijem u kombinaciji s maslinom i čačkalicom. Kod Terrazze Martini okrugli oblik sfere puhanog stakla u kombinaciji je s osnovnim cilindrom unutarnjeg difuzora. Riječ je o LED svjetlu. 

929MILANO-Pav-Alix_ambiente_HR_LCM Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
929MILANO Pavè

929MILANO-Terrazza_Martini_01 Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
929MILANO Terrazza Martini

Stefano Valente dizajnirao je Lilium, vijugavu podnu lampu, elegantnu i profinjenu kao cvijet kojim je inspirirana. Difuzor zahtijeva određeni oblik i materijal: Extenso® tkanina, proziran materijal koji pomaže da se LED svjetlo rasprši na profinjen način. 

929MILANO-Lilium-Petali_ambientazione_A_HD Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
929MILANO Lilium

Opera, dizajn je Federice Suman, a karakterizirana je osnovnom i scenografskom “kavez” strukturom. 

Opera-02-table_929MILANO_low Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
929MILANO Opera

Tehnički centar branda predlažio je dva nova proizvoda, Gioia i Besana. Gioia je visilica koja se igra refleksijom stakla i energijom boje u svrhu dekoriranja ambijenta “radošću”. Elegantna i bezvremenska Besana, mješavina je umješnosti i suvremenosti: puhano staklo majstor dobiva tehnikom gradacije, tako da je puni i okrugao volumen svijetao,a gornji dio difuzora je suvremeni metalni poklopac. 

Gioia-929MILANO-02-low Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
929MILANO Gioia

Zajednička ideja i inspiracija za ove različite proizvode je želja za stvaranjem emocija kroz spoj svjetlosti i materije. Osim toga, koriste se inovativni materijali poput Extenzo® platna za Lilium. 929MILANO kombinira estetska i tehnološka istraživanja i nudi razne proizvode sa LED izvorom svjetla. 

LED tehnološka istraživanja zapravo su Plexiformov cilj. Brand nudi tehnološka i inovativna rješenja za arhitekte, projektante, dizajnere svjetla, a u skladu s ekološkim propisima i energetskom učinkovitošću, postiže veće svjetlosne performanse i vizualnu udobnost.

Među novim proizvodima, tu je i visilica Eiffel, koju karakterizira centralna aluminijska struktura gdje je smješten LED. Dvije transparentne plohe PMMA prenose svjetlosni snop, sa debljinom od samo 8 mm proizvode puno, glatko i ujednačeno osvjetljenje, do 12 000 lumena. 

Predstavljen je i Sistem9, svjetlosni modul sa LED napajanjem i Rift koji postaje sastavni dio arhitektonske strukture definirajući prostorno okruženje kroz svjetlo.

Tilt može proširiti svjetlo i stvoriti homogene i glatke zrake, raspršujući svjetlo na jedinstven način zahvaljujući svojim polikarbonatnim difuzorima. Također, može poboljšati strukturu i naglasiti arhitektonske detalje dajući im asimetrično, koso i vertikalno svjetlo. 

Plexiform-Tilt-029 Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
Plexiform Tilt

Najprodavanija Dinamica iz Plexiformovog asortimana sada ima novo poboljšano LED sklopovlje. Svojim kvadratnim i pravokutnim ovjesom pruža izravno difuzno osvjetljenje. Nove svjetlosne performanse dobili su i proizvodi Minivega i Ovo. Također, Folio svjetiljka u samo 2,5 mm debljine usmjerava svjetlost zahvaljujući LED tehnologiji, stoga je ujedno svjetiljka koja ukrašava i osvjetljava prostor. Novi DALI ima zatamnjen upravljački program koji omogućuje zatamnjenje LED izlaza prema zahtjevima.

Ovo_amb_Plexiform_low Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
Plexiform Ovo

Plexiform-DinamicaQ-020 Dizajn rasvjete 929MILANO i Plexiform svjetlosne performanse na Light+Building eventu
Plexiform Dinamica

Zahvaljujući bogatom asortimanu novih dizajnerskih svjetiljki svaki posjetitelj će pronaći nešto za sebe u post-industrijskom stilu, gdje je svaka svjetiljka postavljena da bude protagonist a istovremeno i u dijalogu s drugima.
Publisher:
gradimozadar.hr