tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Sigurno rukovanje rezidualnim strujama mješovitih frekvencija

11 godina s Vama!

Sigurno rukovanje rezidualnim strujama mješovitih frekvencija

Type F RCCB Residential building
Foto: Eaton
Tvrtka Eaton isporučuje strujne zaštitne sklopke tipa F za poboljšanu zaštitu osoblja i sustava u skladu s normom IEC 62423
Tvrtka za upravljanje energijom Eaton obogatila je svoj portfelj rasklopnih uređaja strujnom zaštitnom sklopkom tipa F. Sklopka je posebno konstruirana za primjenu u monofaznim sustavima s s motornim pogonima promjenljive frekvencije rada, kao što su perilice rublja i toplinske pumpe i osigurava izvrsnu zaštitu osoblja i sustava. To će projektantima i konstruktorima električne opreme omogućiti da povećaju pouzdanost svoje opreme uz istodobno zajamčenu visoku razinu sigurnosti za korisnika.

Norma IEC 62423 sadrži specifikacije za zahtjeve i ispitivanje strujnih zaštitnih sklopki tipa F (RCD - FID sklopki). Kao rezultat toga izmijenjene su preporuke za instalacije koje uključuju pogone s promjenjivom frekvencijom. U ovoj vrsti primjene mogu se pojaviti rezidualne struje mješovitih frekvencija koje konvencionalne strujne zaštitne sklopke (tip A) nisu u stanju riješiti te su potrebne druge mjere za zaštitu osoba od električnih udara uslijed posrednog ili neposrednog kontakta s neispravnim uređajem, ili radi smanjenja na najmanju moguću mjeru opasnosti od požara zbog struja zemljospoja. 

RCD sklopka tipa F ne pruža samo sigurnu i pouzdanu zaštitu od sinusoidnih rezidualnih struja i pulsirajućih istosmjernih struja kvara (uređaji l0069ke tipa A) već je sposobna i za obradu rezidualnih struja mješovitih frekvencija do 1 kHz u skladu s normom IEC 62423. Ovaj tip mješovitih frekvencija se često javlja na izlazu internog pogona s promjenjivom frekvencijom. RCD sklopke tipa F mogu podnijeti uglađene istosmjerne struje kvara do 10 mA, imaju kratko kašnjenje prije okidanja i razlikuju se od drugih uređaja zahvaljujući velikoj otpornosti na prenaponske udare: ovo omogućava minimalno pogrešno okidanje i visok stupanj sigurnosti. Dostupne su u 2-polnoj ili 4-polnoj izvedbi za nazivne struje od 25 do 100 A. S tri verzije za različite rezidualne struje (30 mA, 100 mA i 300 mA), RCD sklopke tipa F idealne su i za osobnu sigurnost i za zaštitu od grešaka u sprečavanju požara, posebno u monofaznim primjenama.

O tvrtki Eaton
Eatonov poslovni segment elektrike globalni je lider s iskustvom u distribuciji električne energije i zaštiti strujnih krugova, osiguranju neprekidnog napajanja, kontroli i automatizaciji, rasvjeti i sigurnosti, strukturnim rješenjima i uređajima za električne instalacije, rješenjima za teške i opasne uvjete, te uslugama izrade idejnih projekata. Zahvaljujući svojim globalnim rješenjima Eaton je u stanju odgovoriti na današnje najkritičnije izazove u upravljanju električnom energijom.

Eaton je tvrtka za upravljanje u energetici s prodajom od 20,9 milijardi USD u 2015. Eaton pruža energetski učinkovita rješenja koja korisnicima pomažu u efikasnijem, sigurnijem i održivijem upravljanju električnom, hidrauličkom i mehaničkom energijom. Tvrtka ima oko 97 000 zaposlenih i svoje proizvode prodaje kupcima u više od 175 zemalja. Za više informacija posjetite stranicu www.eaton.eu 
Publisher:
gradimozadar.hr