tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 ROCKWOOL PARTNER U PROJEKTU OBNOVE KBC KRIŽINE U SPLITU

11 godina s Vama!

ROCKWOOL PARTNER U PROJEKTU OBNOVE KBC KRIŽINE U SPLITU

ROCKWOOL je bio partner u najvećem i najvrjednijem projektu obnove javnih zgrada u Hrvatskoj. Nakon dubinske energetske obnove prepolovljen je trošak energije u KBC Križine u Splitu
Kao i ostalih 27 zemalja članica EU, i Hrvatska se obavezala na obnovu 3% javnih zgrada svake godine. One predstavljaju veliki potencijal za uštede, budući da su velikim dijelom građene 70-tih i 80-tih godina i veliki su potrošači energije.

pozicija3-1-1706 ROCKWOOL PARTNER U PROJEKTU OBNOVE KBC KRIŽINE U SPLITU

Projekt vrijedan 78 milijuna kuna
U provedbi jednog od najsloženijih projekata energetski učinkovite obnove javne zgrade u zemlji, korištena je ROCKWOOL kamena vuna budući da je zaštita od požara u ovakvim objektima javne namjene iznimno važna. Bolnica sagrađena 1965. godine, prije obnove na energente je trošila gotovo 11 milijuna kuna godišnje. Sada su se ti troškovi i više nego prepolovili. Obnova vrijedna 78 milijuna kuna je provedena po ESCO modelu, uz 35% potpore od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je preostali dio iznosa osigurao investitor, tvrtka Rudan d.o.o. iz Žminja.
Bolnica radila cijelo vrijeme
Radovi su trajali od travnja do rujna ove godine, a zgrada koja se prostire na 37.000m2 nakon obnove prešla je iz energetskog razreda E na razinu A i B (stacionar odnosno poliklinika). Visokim standardima energetske učinkovitosti uvelike pridonose i fasada i krov izolirani kamenom vunom ROCKWOOL. Više od 30 hrvatskih tvrtki i 350 radnika sudjelovalo je u obnovi, dok je cijelo vrijeme bolnica bila u mogućnosti nastaviti s radom.

KBC_Kriine_Split ROCKWOOL PARTNER U PROJEKTU OBNOVE KBC KRIŽINE U SPLITU

Za 50. rođendan bolnica je dobila novi sjaj, a sada kada je obnova završena, osoblje i pacijenti mogu boraviti i raditi u boljim uvjetima, s poboljšanom sigurnošću od požara i uz znatno niže troškove energije.
Više informacija o ovom zanimljivom projektu saznajte u kratkom videu.


Publisher:
gradimozadar.hr