tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Little green Bay - oaza mira u uvali Hvara

11 godina s Vama!

Little green Bay - oaza mira u uvali Hvara

Prozračan i svijetao interijer otvorenog pogleda prema moru i aromatičnom vrtu, smješten u središtu intimne uvale Hvara tek je dio inspirativne priče o dizajnerskom hotelu naziva Little green Bay.
Gosti ovog hotela uživati će u potpunoj intimi vlastite terase uz korištenje vanjske kade, skriveni od pogleda ozelenjenim arlama obloženim kamenom ili u intimnoj morskoj uvali koja objedinjuje jedinstvenu ponudu hotela.

terrace-Hvar-825x510 Little green Bay - oaza mira u uvali Hvara

Kako nastaje hotel?

Vlasnica hotela Julie za vrijeme putovanja po Hrvatskoj počela je razmišljati o kupovini vlastite nekretnine, gdje bi mogla uživati u magičnim trenucima. Posjetivši staru obiteljsku kuću ostala je potpuno zadivljena uvalom u kojoj je kuća smještena. Kako je i njezin brat Mathieu osjetio jednako oduševljenje prema ponuđenoj nekretnini, odlučili su se za kupovinu i uređenje trošne postojeće kuće neprimjerenog izgleda u luksuzni hotel.

Ovo zapušteno imanje kao da je samo čekalo trenutak kada će ga netko u potpunosti obnoviti i preobraziti u intimnu i prijateljsku hotelsku oazu.

Duje Šegvić, arhitekt iz tvrtke Prostor-Split izradio je projektnu dokumentaciju, idejni, glavni i izvedbeni projekt, te projekt interijera za adaptaciju građevine, a konačni dizajn interijera i izbor opreme i dekoracija osmislila je sama vlasnica Julie s bratom Mathieuom, dok je u ulozi projekt menadžera, izvedbu proveo Mario Morača iz tvrtke Croatia property sales.

Da je riječ o jedinstvenom hotelu koji gostu pruža osjećaj vlastitog doma dokazuje skulptura koja na ulazu poručuje dobro došli u vlastiti dom.

Uređenjem hotela nije se smio narušiti mir ove prekrasne uvale, zbog čega u interijeru prevladavaju smirujući pastelni tonovi i prirodni materijali poput drva i kamena. Posebno su zanimljive i podne površine te zidne obloge kupaona izvedene od inovativnog materijala beton decoratif.

Brojni detalji koji krase hotel, poput interesantnih zrcala, dio su Juliene kolekcije koji je prikupila na putovanjima diljem svijeta. Još jedan potpis vlasnice jesu rasvjetna tijela također planski postavljena.

Prepoznatljivi stolovi i stolice tvrtke Artisan, izrađeni su od najfinijeg drveta te obrađeni uljenim premazom.  

Vlasnica posebnu pozornost pri uređenju pridaje meštrima, čije je djelo drveni zid u restoranu nastao kao mozaik od 5 vrsta drveta, a kameni fasadni zid izgrađen je tehnikom postavljanja kamen po kamen.

Ovaj hotel uređen u suvremenom stilu poznatijem kao contemporary sasvim sigurno će biti domaćin mnogim svjetskim putnicima željnih mira, tišine i prekrasne očuvane prirode.

sunset-Hvar-825x510 Little green Bay - oaza mira u uvali Hvara
Publisher:
gradimozadar.hr