tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 NAGRAĐEN PROJEKT MODERNE VINARIJE U RADOVANCIMA ARHITEKTONSKOG STUDIJA DVA ARHITEKTA

11 godina s Vama!

NAGRAĐEN PROJEKT MODERNE VINARIJE U RADOVANCIMA ARHITEKTONSKOG STUDIJA DVA ARHITEKTA

Vinarija - Dva arhitekta
Foto: DAZ
Projekt vinarije u Radovancima kod Požega arhitektonskog studija Dva Arhitekta nagrađen je na svečanosti koja je održana u Veneciji u srijedu 25. svibnja, u kategoriji production (proizvodna namjena) u okviru nagrada magazina The Plan. Svečanost dodjele nagrade održana je u sklopu International Perspective Foruma, događanja koje povezuje arhitekte i srodne struke.
Požešku Zlatnu dolinu ugodna nadmorska visina, pretežno južna ekspozicija te obilježja kontinentalne klime s postepenim prijelazom ljeta u jesen i višom čine idealnom za uzgoj vinove loze. Pri projektiranju najveći izazov je bio uklopiti se u netaknutu prirodu pa je logičan izbor bio iskoristiti postojeće brdašce i izdubiti ga kako bi se u njega smjestilo sadržaje vinarije. Odluka o mimikrijskom pristupu projektu razumna je i opravdana energetski i tehnološki; konzistencija temperature, vlage i svijetla rješava se prirodnim putem, što pogoduje samom vinu. Površina građevinske četice iznosi 14 750 m2 dok je GBP zahvata 3350 m2. Zgrada udomljuje pogon vinarije, izložbeni te degustacijski dio. Izgradnja je planirana masivnim armirano-betonskim zidovima te zelenim krovom, koji će cjelokupni zahvat činiti prepoznatljivim turističkim landmarkom.

Izvor / DAZ
Publisher:
gradimozadar.hr