tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 RESTORAN O'ZLATA SMJEŠTEN U PALAČI KRAJ ZLATNIH VRATA

11 godina s Vama!

RESTORAN O

Restoran O'zlata
Foto: O'zlata
Obnovljena splitska palača smještena uz glasovita Zlatna vrata zahvaljujući arhitektonskom uređenju, dizajnerskoj opremi i vrhunskoj gastro ponudi danas posjetiteljima pruža savršeno mjesto za dnevni odmor ili večernji izlazak u povijesnoj baštini grada Splita.
Splitski arhitektonski ured Zarez, poznat po uređenju uspješnih ugostiteljskih objekata, uredio je i ovaj novootvoreni objekt O'zlata. Projekt je nastao u suradnji sa australskim uredom Woodsbagot.

o-zlata-4 RESTORAN O'ZLATA SMJEŠTEN U PALAČI KRAJ ZLATNIH VRATA
Pri uređenju dvorišta palače poštivana je povijesna arhitektura Jurja Dalmatinca, te ju krase tek mobilni elementi poput švedskih Massproduction stolica i stolova, ukrasno bilje i diskretna rasvjeta. 

o-zlata-14 RESTORAN O'ZLATA SMJEŠTEN U PALAČI KRAJ ZLATNIH VRATA
Uređenje interijera određeno je u australskom stilu, a tu su glavni elementi drvo, mramor te jedan zaboravljeni materijal koji je krasio brojne ugostiteljske objekte prošlog stoljeća, riječ je o mesingu. Ovim starim novootkrivenim materijalom ukrašen je šank, viseća polica iznad šanka, te nosivi zid restorana. 

o-zlata-9 RESTORAN O'ZLATA SMJEŠTEN U PALAČI KRAJ ZLATNIH VRATA
Podne obloge restorana krasi hrastov parket s uljenim premazom, a drveni namještaj interijera pritom pruža dodatnu toplinu objektu.
Kao još jedan izazov uređenju prostora bila je kuhinja koju je trebalo povezati sa ostatkom interijera, što je učinjeno odabirom neutralnih materijala, kao što je pod od epoksidne smole, te izbor dekorativno prihvatljivih zidnih pločica. Još jedan manje uočljiv zahvat dogodio se na unarnjoj žbuci, gdje je upotrijebljena žbuka sa specijalnom namjenom za povijesne građevine.

o-zlata-15 RESTORAN O'ZLATA SMJEŠTEN U PALAČI KRAJ ZLATNIH VRATA
Posjetiteljima ostaje uživati u dvorišnoj loži palače i prekrasno uređenom interijeru novog restorana kojem želimo puno uspjeha!
Publisher:
gradimozadar.hr