tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Balkon kao turistička atrakcija

11 godina s Vama!

Balkon kao turistička atrakcija

Moj balkon
Foto: Moj balkon
Balkoni i terase su prostori koji mogu vašu nekretninu za najam istaknuti pred konkurencijom.
Uređeni eksterijer učinit će nekretninu atraktivnijom i povećati šanse da upravo Vi ove sezone zaradite najviše ocjene zadovoljnih turista. 

Mjesta na otvorenom stvorena su za uživanje i opuštanje na svježem zraku i suncu, dakle upravo ono što gost traži prilikom planiranja savršenog odmora na Mediteranu. 

Za uređenje Vaših terasa i balkona potrebna je tek dobra ideja i malo truda, a uloženo će se višestruko vratiti. 

balkon_turistika_atrakcija Balkon kao turistička atrakcija
Bez obzira na kvadraturu Vaših balkona i terasa mogućnosti uređenja su beskrajne, a dvije “zlatne” opcije su: potražiti stručan savjet ili se poslužiti metodom “uradi sam”. 

Donosim Vam nekoliko savjeta i trikova za uređenje koji će osvježiti nekretninu koju iznajmljujete. Krenimo od podova. Ukoliko ste nezadovoljni trenutnim izgledom podloge, možete se odlučiti za manje građevinske radove i postavljanje novih keramičkih pločica. Jednostavnija, a jednako atraktivna varijanta jesu decking ploče.

Prednost takvog poda je topliji izgled, a ukoliko ćete ga pravilno održavati, odlično će podnositi sve vremenske (ne)prilike.

Postoje specijalizirane tvrtke koje pružaju uslugu postavljanja deckinga, a možete ih i pronaći na vrtnom odjelu u trgovačkim lancima i postaviti ih sami.

Najjednostavnije trenutno rješenje bit će tepih koji prekriva pod balkona i terasa, što  kao varijanta “spas u zadnji čas” može biti vrlo simpatično. Pogled s balkona nije uvijek atraktivan, no moguće ga je ‘sakriti ’ ili uljepšati uz pomoć nekoliko trikova.

Zaštitna mreža koja se jednostavno montira i posađena biljka penjačica pružit će lijep pogled na zelenilo i ujedno napraviti sjenu koja će osigurati ugodan boravak na balkonu u ljetnim mjesecima.

moj_balkon Balkon kao turistička atrakcija

Odlično rješenje je i drvena ograda/pregrada koja će zaštititi balkon od znatiželjnih pogleda, a ujedno poslužiti kao potporanj za policu i biljke ili kao poleđina namještaju na balkonu.

Najjednostavnija varijanta je dekorativna tkanina koja će balkon zaštiti od vjetra i sunca i osigurati privatnost boravka na balkonu. Lako se montira i održava, a cijenom je prihvatljiva te svake sezone možete imati drugačiji scenarij na balkonu.

Spretno odabrani komadi namještaja učinit će svaki balkon ili terasu funkcionalnim i ugodnim mjestom za boravak.

Prilikom odabira potrebno je pripaziti na dimenzije koje određuje kvadratura balkona ili terase, te misliti o udobnosti namještaja. Pritom razmislite o tipu balkona koji želite urediti, hoćete li svojim gostima ponuditi isključivo kutak za odmor i opuštanje ili simpatično mjesto za doručak pod suncem.

balkon-za-najam Balkon kao turistička atrakcija

Solarna rasvjeta stvorit će poseban ugođaj, a uz pomoć lampiona, podnih lampi i rasvjetnih lanaca možete stvoriti bajku na otvorenom.

Pitate li se zašto još nismo spomenuli bilje?

Želim naglasiti kako ukrasno bilje nije presudno kod uređenja balkona koji krase nekretnine koje iznajmljujete.

Razlog je taj što je bilju tijekom toplih mjeseci potrebno redovito održavanje, a teško je za očekivati da će gosti u rituale svog odmora uključiti zalijevanje bilja.

Tek poneka otpornija biljka poput stabla masline, smilja, čuvarkuće, pustinjske ruže i drugih seduma odlično su rješenje za eksterijere koje ne posjećujete svakodnevno.

moj-balkon-ureenje Balkon kao turistička atrakcija
Želite li ipak eksterijere svojih nekretnina pretvoriti u cvjetne oaze, obavezno uvedite automatsko navodnjavanje kako bi oni uistinu bili reprezentativni ili budite originalni i u kućni red apartmana uključite redovito zalijevanje bilja kao antistres terapiju i jednu od obaveza gostiju. ;)
Publisher:
gradimozadar.hr