tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 Moderni minimalistički namještaj inspiriran plesnom koreografijom

11 godina s Vama!

Moderni minimalistički namještaj inspiriran plesnom koreografijom

Sylva Daybad InSitu
Foto: Coil + Drift
Dizajner John Sorensen-Jolink pokrenuo je svoj studio Coil + Drift 2014. , a već 2016. osvojio je prestižnu nagradu ICFF Editors’ Award za najboljeg izlagača koji izlaže prvi put.
Bivši plesač i samouki dizajner, John Sorensen-Jolink, ostvario je veliki uspjeh linijom modernog minimalističkog namještaja inspiriranog plesnom koreografijom i pojmom doma, kojim je John opsjednut s obzirom da ga u vrijeme plesne karijere nije imao.

U dobi od 17 godina, Sorensen-Jolink došao je u New York trenirati kao plesač. Tijekom 2012. ostvario je plesnu karijeru zahvaljujući brojnim nastupima s poznatim plesačima poput Philip Glassa, Robert Wilsona i Lucinde Childs. S obzirom da je većinu vremena provodio na turnejama osjećaj doma pronalazio je jedino u njemu dragocjenoj Diptyque putnoj svijeći koju je uvijek imao sa sobom.

Nakon 12 godina profesionalnog plesa Sorensen-Jolink se preusmjerio na dizajn namještaja bez ikakve formalne obuke. Pohađao je jedino sate za obradu drva na Brooklyn Makeville studiju, naučio računalno renderiranje i 2014. pokrenuo svoj studio Coil + Drift.

Dvije godine nakon otvaranja studija, 2016., osvojio je prestižnu nagradu ICFF Editors’ Award za najboljeg izlagača koji izlaže prvi put.

Dusk_Side_Table Moderni minimalistički namještaj inspiriran plesnom koreografijom
Uspjeh pripisuje svojoj plesnoj karijeri koja ga je inspirirala za stvaranje i naučila ga upornosti i ustrajnosti. Istaknuo je kako se svi oni koji u tinejđerskim godinama ulože sav trud u fizički zahtjevnu karijeru plesača, mogu uvijek u životu ostvariti i nakon što završe s plesom.

Svom uspjehu pripisuje i sposobnost komuniciranja u tri dimenzije koju je naučio kroz plesne pokrete kojima se komunicira u prostoru. Pokušava dizajnirati namještaj koji uzrokuje određenu energiju ili osjećaj pokreta, a toplinu traži u materijalima, bilo da je riječ o mramoru, željezu ili drvu.

John smatra kako biti dizajnerom znači komunicirati kroz viziju i logističku snagu brenda s obzirom da upravo velik dio zasluge pripisuje čvrstim odnosima u svom lancu opskrbe. Posebno cijeni proizvođače drva, Mennonites iz Pennsylvanije, koji su ga učinili presretnim kad su pristali izrađivati njegove stolice s obzirom da nikad nisu izrađivali tuđi dizajn već samo vlastiti tradicionalni kojeg izrađuju desetljećima.

june_mirror_pair Moderni minimalistički namještaj inspiriran plesnom koreografijom
Inspiracija plesnom koreografijom dolazi do izražaja kod većine njegovih proizvoda. Metalna geometrijska baza njegovih Dusk stolića inspirirana je udovima baletnih plesača. Utjecaj plesne koreografije vidljiv je i na koncentričnim rezbarijama June ogledala ili na savršeno elegantnom “V” kod Canyon držača knjiga. Jedan od novijih modela, stolac Soren, presvučen je kožnim navlakama kao i stolice koje idu s njim. Visina stolca je takva da nasloni stolica, kad se poguraju ispod, “grle” stolac i čine savršeni pas de daux, odnosno baletni pokret u kojem plesači zajedno izvode plesne korake.

soren_chair_pair Moderni minimalistički namještaj inspiriran plesnom koreografijom
circle_soren_table_ Moderni minimalistički namještaj inspiriran plesnom koreografijom
Više o ovim zanimljivim prozvodima pogledajte na Coil + Drift.


Izvor/Wallpaper
Publisher:
gradimozadar.hr