tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 KERAMIKA MODUS U SURADNJI S ELEKTROTEHNIČKIM FAKULTETOM OSIJEK NA PROJEKTU ZA KONTROLU KVALITETE

11 godina s Vama!

KERAMIKA MODUS U SURADNJI S ELEKTROTEHNIČKIM FAKULTETOM OSIJEK NA PROJEKTU ZA KONTROLU KVALITETE

Kontrola kvalitete
Foto: Keramika Modus
U suradnji s Elektrotehničkim fakultetom Osijek i u sklopu projekta Computer Vision Station Prototype for Biscuit Tiles Quality Control (CVS_PROTO_CER_QC - project 609491 TETRACOM) izrađen je prototip vizualne stanice računalnog vida (computer vision station prototype) za otkrivanje grešaka na sirovim keramičkim pločicama.
Prototip kompjuterske vizualne stanice postavljen je u pogonu tvornice na kraju glazirne linije, točnije ispred uređaja za punjenje vagona za transport prema peći u kojoj se obavlja paljenje.

Keramika_Modus KERAMIKA MODUS U SURADNJI S ELEKTROTEHNIČKIM FAKULTETOM OSIJEK NA PROJEKTU ZA KONTROLU KVALITETE

Prototip kompjuterske vizualne stanice pušten je u probni rad 08. srpnja 2016. godine u nazočnosti predstavnika Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku dekana prof. dr.sc. Drago Žagar, prodekanice za znanost, prof dr. sc. Snježana Rimac Drlje,  voditelja projekta, prof dr. sc. Željko Hocenski, članova istraživačkog tima, doc. dr. sc. Tomislav Matić i dr. sc. Ivan Vidović te predstavnika tvrtke Keramika Modus, predsjednika Uprave Željka Radeka, tehničkog direktora, ing. el. Ivana Petkova i koordinatorice projekta u ime Keramike Modus, dr. sc. Verice Hocenski.

Keramika_Modus_1 KERAMIKA MODUS U SURADNJI S ELEKTROTEHNIČKIM FAKULTETOM OSIJEK NA PROJEKTU ZA KONTROLU KVALITETE

U probnom radu je utvrđeno kako uređaj detektira više od  96% grešaka koje se nalaze na  testiranom proizvodu. Uređaj će doprinjeti smanjenju otpadnih pločica, detektiranjem neispravne i oštećene pločice prilikom glaziranja na glazirnoj liniji, pa će se te pločice izbacivati i neće ići u proces paljenja. Na ovaj način će se  izravno smanjiti otpad i troškovi proizvodnje te povećati produktivnost i time postići značajne uštede.
Publisher:
gradimozadar.hr