tr?id=1052675661447439&ev=PageView&noscript=1 NATJEČAJNO RJEŠENJE UREĐENJA "MARASKA PARK"

11 godina s Vama!

NATJEČAJNO RJEŠENJE UREĐENJA "MARASKA PARK"

Maraska Park Kalando
Foto: 3LHD
Predstavljamo vam natječajno rješenje tvrtke 3LHD s kojim su sudjelovali na natječaju za uređenje "Maraska park" stambenog dijela i trgovačko - poslovnog centra. Inspiraciju za ovaj projekt pronašli su brojnim povijesnim dijelovima Zadra, također vodili su se i načinom života na ovom području. Ovo idejno rješenje nije pobijedilo, a idejni projekt koji je pobijedio na natječaju Dogus Grupa predstavit će u rujnu ove godine.
Maraska Park nalazi se tik uz rivu, u samom centru grada. Sastoji se od dvije cjeline - stambene oaze (Rezidencija Kalando) skrivene iza luksuznog hotela Maraska, te nove četvrti s poslovnim i trgovačkim prostorima (Paviljon Rosolio).

Maraska_Park_Kalando NATJEČAJNO RJEŠENJE UREĐENJA "MARASKA PARK"
Inspiracija za Rezidencije Kalando bile su brojne povijesne, u zelenilo uronjene vile koje se mogu naći duž dalmatinske obale i na otocima. To je mjesto koje zadarske živopisne ulice postupno transformira u mirni dom. Svojim modernim izgledom i opuštenim karakterom Kalando poštuje stare plemićke vile koje ga okružuju. Veliki prozori omogućuju komunikaciju sa zelenilom u krajoliku dok vrtovi štite privatnost stanovnika. Ulazni prostor mjesto je za uživanje fine kave i Maraschino likera koje unutar vlasničkog loungea poslužuje lokalni concierge. Svi su stanovi okruženi odsjajima plavog mora ili zavjesama zelenih vrtova koje omogućuju mir i intimu. Stanovnici mogu uživati u prostranom zajedničkom vrtu s bazenom uronjenim u zelenilo. Krovna terasa pruža prekrasan pogled i osjećaj slobode.

Maraska_Park_Kalando_apartmentB NATJEČAJNO RJEŠENJE UREĐENJA "MARASKA PARK"
Paviljon Rosolio podsjeća na zadarske tradicionalne kavane i gradski život. Nazvan je po poznatom likeru koji je u Zadru proizvodio stari dominikanski samostan - Rosolju (što znači rosa). Četvrt poziva stanovnike na okupljanje i uvodi ih u povijesni ali i suvremeni život Zadra. Prolazi između kafića i restorana svojom širinom asociraju na uske zadarske ulice, trg ispred paviljona nadovezuje se na šetnicu a sjenoviti prolazi povezuju vanjske i unutarnje prostore.

Maraska_Park_Rosolio_trerrace_render NATJEČAJNO RJEŠENJE UREĐENJA "MARASKA PARK"
Zadar je stari grad, s drevnom rimskom baštinom, koji se pod utjecajem austrijskog, francuskog i talijanskog carstva razvio u jedan od najvažnijih plemićkih gradova na istočnoj obali Jadranskog mora. Njegovo bogato kulturno nasljeđe ima znatan utjecaj na suvremeni život u gradu. Danas je Zadar pun života i ljudi koji zadovoljno i mirno uživaju u toploj i sunčanoj klimi stojeći na Pozdravu suncu, ili u jedinstvenim simfonijama Morskih orgulja.

Na izradi natječajnog rada radio je projektni tim 3LHD-a: Saša Begović, Marko Dabrović, Tatjana Grozdanić Begović, Silvije Novak, Nevena Kuzmanić, Kristina Marković, Duje Katić, Deša Ucović, Nives Krsnik Rister, Jan Ružić, Branimir Turčić, Dora Bilandžić.


Izvor/3LHD
Publisher:
gradimozadar.hr